oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 27.02.2022 20:38:27

SAJ NI RES, PA JE! Chelsea ga je v igro dal prav zaradi enajstmetrovk, potem pa se je ZGODILO TOLE! (video)

Reuters
Liverpool je osvojil angleški ligaški pokal, potem ko je v finalu po streljanju enajstmetrovk premagal Chelsea.

Nogometni velikan Liverpool je zmagovalec angleškega ligaškega pokala. V finalu je na Wembleyju po streljanju enajstmetrovk z 11:10 ugnal moštvo Chelseaja. Tako pred kot med dvobojem pa bilo v ospredju tudi ukrajinsko vprašanje ter ruska invazija, ki je združila nogometaše na Otoku.

Sam obračun se je končal brez zadetkov tako po rednem delu kot po podaljšku, tako da so odločali streli z bele pike. Odločitev je po sijajnem izvajanju najstrožjih kazni prišla šele v enajsti seriji, ko sta se v strelih pomerila še oba vratarja.

Sicer rezervni vratar rdečih Caoimhin Kelleher je zanesljivo zadel, Kepa Arrizabalaga pa je žogo v slogu Sergia Ramosa poslal visoko prek vrat, s čimer je Liverpool devetič osvojil ligaški pokal. Chelsea pa v devetem finalu ostaja pri petih. Tuchel je sicer pred streljanjem enajstmetrovk s klopi v igro poslal prav Arrizabalago, ki je zamenjal Edouarda Mendyja.



Dvoboj je nosil tudi jasno sporočilo glede vojaške invazije na ukrajinsko ozemlje. Zdaj že nekdanji izvršni vodja Chelseaja Rus Roman Abramovič se o vojaškem spopadu na Ukrajino sicer v zadnjih dneh, ko je predal vajeti kluba, ni želel opredeliti do tega vprašanja, tudi klub pa v izjavi za javnost pred današnjo tekmo ni omenil ruske agresije. Izrazili so zgolj obžalovanje nad dogajanjem ter omenili, da molijo za mir po invaziji na ukrajinsko ozemlje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tudi trener Chelseaja je pred tekmo spregovoril o trenutnem položaju v londonskem velikanu in dejal, da z Abramovičem, ki ostaja lastnik, o predaji vajeti kluba ni govoril. Klub bosta po tehnični plati sicer vodila Petr Čech in Marina Granovska, zato Tuchel ne pričakuje velikih sprememb, še piše AFP. Abramovič je to potezo povlekel po pozivih v parlamentu, naj ruskim oligarhom odvzamejo premoženje.

Pred tekmo sta sicer oba kapetana, Liverpoolov Jordan Henderson in Chelseajev Cesar Azpilicueta na igrišče prinesla venec v barvah ukrajinske zastave, obe ekipi pa sta se pred tekmo pridružili minuti dolgemu aplavzu ter sporočilu, da v nogometu na Otoku vsi stojijo skupaj.

Članki iz rubrike