Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.02.2022 18:37:05
Deli članek:

Barcelona SE VRAČA! Jan Oblak na Nou Campu dobil pravo PORCIJO!

profimedia.si

Nogometaši Barcelone so v osrednjem obračunu 23. kroga španske lige premagali Atletico slovenskega vratarja Jana Oblaka s 4:2 in ga na lestvici prehiteli. Zdaj je Barcelona četrta z 38 točkami, Atletico pa peti s 36. Vodilni Real Madrid bo zvečer igral z Granado.

Barcelona se po vseh težavah in po zdrsu na sredino lestvice zdaj počasi spet vrača proti vrhu. Danes je dobila pomembne tri točke in čeprav je v 49. minuti kazalo, da bo imela lahko delo, se je na koncu povsem posvetila obrambi.

Oblak in soigralci so imeli slab prvi polčas, sicer z dobrim začetkom, ko je za 1:0 poskrbel Yannick Carasco. A potem je zagospodarila Barcelona in praktično vsako priložnost spremenila v zadetek, uspešni so bili Jordi Alba, Gavi in Ronald Araujo. Izid polčasa je bil tako 3:1, v 49. minuti pa je Dani Alves povišal že na 4:1.

A isti igralec je 20 minut zatem dobil rdeč karton, vmes je Luis Suarez nekdanjim soigralcem zabil gol za 2:4 in Atletico je v zadnji četrtini iskal še kaj več. Toda domača obramba je zdržala, zmaga pa je Barceloni prinesla tudi skok na četrto mesto.

Na prvi današnji tekmi je Real Sociedad z le neodločenim izidom 0:0 proti Valencii zapravil priložnost, da bi tudi prehitel Atletico. Podobno pa je bilo v soboto, ko je druga Sevilla prav tako na tekmi brez golov z Osasuno iztržila le točko in tako ostala pri -3 v primerjavi z Realom.

Vodilna ekipa lige ima tako priložnost, da na današnji večerni tekmi še poveča naskok, Real bo ob 21. uri igral z Granado. Že pred tem pa bo mestni tekmec Seville Betis, trenutno tretji, v obračunu z Villarrealom skušal zmanjšati zaostanek, ki zdaj znaša sedem točk.