krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Nastja Pesek Odkrito.si

Nastja Pesek ne skriva, da uživa v novi vlogi

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

nu
nu
1 14.01.2022 10:05:09

NOVAK, POGLEJ TOLE! Igralci v državo vstopili NECEPLJENI - to razkritje TRESE SVET!

Profimedia
Medtem ko Novak Đoković preživlja muke v Avstraliji, so se nekateri zadeve lotili bolj poslovno.

Tudi Savdska Arabija ima za prihode iz tujine predvideno obvezno cepljenje brez izjem - podobno kot Avstralija, ki v teh dneh polni časopise in portale po vsem svetu z Đokovićevim primerom. Vendar pa se je Savdska Arabija stvari lotila povsem drugače, kar še enkrat več dokazuje, da v tej krizi vsakdo počne točno tisto, kar mu je najbolj v interesu. In v primeru te arabske države je najbolj v interesu to, da so v državo prišli vsi nogometaši štirih španskih nogometnih klubov. 

V Rijadu, prestolnici Savdske Arabije, so Barcelona, Real, Atletico in Athletic igrali (oziroma v primeru Reala in Athletica še vedno igrajo) turnir za španski superpokal, pri čemer pa Reuters ekskluzivno razkriva, da so nekateri igralci v državo vstopili povsem necepljeni. Ker si v donosnem poslu država ni hotela narediti škode, je preprosto odobrila izjemen necepljenim. Pri čemer ni znano, koliko jih je in kdo točno so. Kakorkoli, Savdska Arabija ni želela ostati brez kateregakoli zvezdnika omenjenih ekip. 

Razkritje je močno zatreslo športni svet tako zaradi Šokovićevega primera kot zaradi vsega, kar na tem področju v mnogih državah sledi v prihodnosti. Verjetno je podoben odnos pričakoval tudi Đoković v Avstraliji, a se je močno uštel. In veliko vprašanje je, kaj se bo na raznih tekmovanjih v raznih državah dogajalo v naslednjih mesecih.  

Članki iz rubrike