atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.01.2022 14:29:01

NAVIJAČI OLIMPIJE, pozor! Direktor zmajev napovedal, kaj se bo ZGODILO POLETI!

alesfevzer.com
Nova vodstvena garnitura nogometnega kluba Olimpije se po prevzemu od prejšnjega lastnika Milana Mandarića ni veliko oglašala.

Prvih mož kluba ni bilo niti na uvodni predstavitvi ekipe, zdaj pa je direktor kluba Igor Barišić vendarle spregovoril za Delo, v pogovoru pa dejal, da je finančna struktura pokrita.

Tako ni nevarnosti, da klub ne bi pridobil licence za nastop v Prvi ligi Telemach v naslednji sezoni. "Imamo dolgoročen načrt, prišli smo za daljše obdobje. Odločili smo se, da ne bomo zapravljali za drage igralce, ampak bomo denar raje namenili v temeljito prenovo mladinskega pogona," je Delu zatrdil poslovnež, ki je v Nemčiji delal v avtomobilski industriji za Daimler in Porsche.



Barišić je potrdil, da je novo vodstvo poravnalo nekaj sto tisoč evrov dolgov, poravnali pa bodo tudi vse obstoječe obveznosti. "Najpomembnejše je, da smo uredili vse zaplete, zaradi katerih predsednik še ni bil uveden v register društva, in ki so nam omejevale pravno in dejansko sposobnost upravljanja. Šlo je za manjše podrobnosti, urejanje potnega lista, zdravstvenega kartona in drugo. Mislim, da bo že ta teden vse, kot bi moralo biti. Licenca ni vprašljiva," je prepričan Barišić, ki je potrdil tudi manjše težave z izplačili plač, ki pa so jih rešili.

Natančnega letnega proračuna Barišič ni izdal, dejal je le, da bo znašal nekaj milijonov evrov. V klubu bodo delali na znižanju stroškov na različnih področjih. "Zagotovo bomo več vlagali v kakovost in manj v številčnost. Uslužbencev bo manj," je dejal 42-letni Münchenčan, ki je tudi predstavil cilje ekipe: "Evropa je naš minimalen tekmovalni cilj, napadali bomo naslov prvaka, četudi pa bi nam spodrsnilo, se ne bi nič spremenilo. Šli bomo naprej, na vsak način se bo za vse nas in Olimpijo poleti začelo novo štetje. Njena podoba bo odtlej povsem drugačna."

Članki iz rubrike