profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 01.12.2021 12:11:57

POTOP najbogatejšega kluba na svetu!?! Le kaj jim bodo MILIJONI v drugi ligi?

Profimedia
Ko je savdski investicijski fond prevzel Newcastle, smo v pričakovanju silnega arabskega denarja pričakovali meteorski vzpon angleškega ligaša. Vendar ...

Jasno je bilo, da bo najprej treba prenoviti ekipo, zgraditi zdrav temelj za naskok na vrh – sprva angleškega, potem evropskega. Vendar stvari vendarle niso tako enostavne. Srake so po 14 tekmah še brez zmage na dnu lestvice premier lige in so iz kroga v krog vse resnejši pretendent za sestop v drugo ligo.

V udarnih štirih angleških ligah ne najdemo Newcastlu enakega, torej kluba, ki bi bil še brez zmage. V preostalih elitnih evropskih ligah mu družbo delata nemški Greuther Fürth in španski Levante. A omenjena nimata visokoletečih ciljev, nista na začetku poti na vrh.

howe
Reuters


Trener Eddie Howe, ki je pred slabim mesecem prevzel klub, kakopak ne obupuje, navsezadnje je komaj začel delati. A navzdol drvečega voza tudi on za zdaj še ne uspe zaustaviti. Pred zadnjim obračunom z Norwichom so v klubu prav ta dvoboj in sobotno tekmo z Burnleyjem označili kot ključna pri dvigu na lestvici. Gre namreč za tekmeca, ki z Newcastlom delita dno lestvice, a črno-beli so včeraj z rumeno-zelenimi kanarčki le remizirali, dve točki jim je v izdihljajih vzel Finec Teemu Pukki.

"Moramo začeti zmagovati. Pred nami so veliki izzivi," pravi 44-letni Howe, ki se je v razred vidnejših strategov uvrstil z dobrim delom v Bournemouthu, ki ga je iz četrte lige povlekel v premier ligo. Tako kot trener so tudi navijači v pričakovanju zimskega prestopnega roka, v katerem bi se moral Newcastle izdatno okrepiti - tudi z zvezdniki svetovnega kova. Glede na pravila finančnega fair-playa naj bi imel na voljo 200 milijonov funtov. Težava torej nikakor ni v denarju, ampak - kot je slišati - v neprivlačnosti mesta, kamor številne zanimive nogometaše ravno ne vleče. Howe se ne strinja: "Res da mesta podnevi še nisem videl, ampak slišim, da je tu lepo živeti, da je mestno središče fantastično. Mislim, da ne bomo imeli težav z novačenjem igralcev."

st james park
Profimedia


Do konca sezone je še precej tekem, a trenutna situacija Newcastla je izjemno težka. Po dvoboju s predzadnjim Burnleyjem, ki ima dve točki več, a tudi dve tekmi manj, imajo srake izjemno težak razpored do izteka leta: Leicester in Liverpool v gosteh, oba kluba iz Manchestra doma ter še Everton na Goodison Parku. Če ne bo točk v soboto, jih morda do silvestrovega sploh ne bo ...

Tradicija ne govori v prid Newcastla. Le enkrat se je zgodilo, da je klub po tako slabem začetku, kakršnega imajo danes najbogatejši na svetu, obstal v ligi. To je uspelo Derbyju Countyju pred dvajsetimi leti.

newcastle 2
Reuters

Članki iz rubrike