mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
1 01.12.2021 11:08:39

ODHAJA! Kakšen je dogovor med MURO in KARNIČNIKOM, kakšna bo ODŠKODNINA? Športni direktor pojasnjuje …

Reuters
Koroški branilec odšteva zadnje tedne v Fazaneriji.

Kakšna bo igralska zasedba Mure v drugem delu sezone? To je vprašanje, ki si ga navijači črno-belih zastavljajo vse bolj pogosto, po uvrstitvi v konferenčno ligo je kar nekaj igralcev pod drobnogledom bogatejših klubov iz tujine. S senzacionalno zmago nad Tottenhamom je vse skupaj dobilo še dodatno razsežnost, trenutno je najbolj zaželena tarča prav gotovo Žan Karničnik. Bilo bi precejšnje presenečenje, če bi tudi spomladi branil soboške barve. Vse bolj nase opozarja Tomi Horvat, ki je postal eden od ključnih členov ekipe, zanimiv 'material' je Jan Gorenc …


Navijači mrzlično pričakujejo prihajajoči prestopni rok, ki bo gotovo zelo razgiban. Kar nekaj je igralcev, ki so pod drobnogledom marsikaterega kluba iz tujine. V prvi vrsti Žan Karničnik, ki v vlogi branilca, ki se zna odlično pridružiti napadalnim akcijam, dela velike korake naprej. Zagotovil si je reprezentančni status in tudi v dresu s slovenskim grbom dokazuje, da je sposoben igrati na višji kakovostni ravni. Čeprav je nedavno podaljšal pogodbo vse do 30. junija 2024, se zdi, da bo zamenjal klubske barve. Že pred časom smo na straneh našega časopisa poročali, da naj bi imel snubce iz Nemčije, Italije in Rusije.
"Obstajajo določene možnosti, opravljenih je bilo tudi nekaj pogovorov, ampak nič več od tega. Uradne ponudbe na naslov kluba še ni bilo," razkriva Denis Rajbar. Toda bolj ali manj je jasno, da bo prišla. Bržčas že zelo kmalu. In samo po sebi se zastavlja vprašanje o višini odškodnine, ki jo bodo zahtevali Sobočani. "Naše vodilo je, da poskušamo ugoditi igralcu, obenem si Žan želi, da bi klub prav tako imel kaj od tega. Jasno je, da si bomo prizadevali doseči dogovor, s katerim bomo vsi zadovoljni. Priboril si je reprezentančni status, že vso sezono igra odlično in tudi v vlogi branilca dosega zadetke. Tržna vrednost se mu je povečala, a mu nočemo onemogočiti boljšega zaslužka, treba bo najti neko 'srednjo črto'. Obenem ni zanemarljivo, da je star 27 let. Živimo v stvarnosti, ne pričakujemo petih milijonov evrov. Z Žanom sva se o njegovem nadaljnjem statusu že pogovarjala, znova se bova po koncu jesenskega dela prvenstva," pravi športni direktor Mure, ki ne skriva, da je vse manj možnosti, da bi Korošec tudi v nadaljevanju sezone igral v črno-belem. "Da, vse kaže, da bo odšel, posledično smo začeli iskati nadomestilo zanj. Aktivnosti v tej smeri že potekajo."

CELOTEN POGOVOR S ŠPORTNIM DIREKTORJEM MURE, KI JE SPREGOVORIL TUDI O NADALJNJEM STATUSU VROČEGA TOMIJA HORVATA, NOVIH POGODBAH V FAZANERIJI IN O TEM, ZAKAJ PO ZMAGI NAD TOTTENHAMOM NI BIL EVFORIČEN, SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike