reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 29.11.2021 12:51:58

ODJEKNILO JE! Manchester United predstavil novega trenerja, Ronalda in druščino bo vodil ...

Reuters
Kar je bila javna skrivnost, je zdaj postala tudi uradna novica.

Ralf Rangnick, ki je bil svoj čas tudi trener slovenskega vezista Kevina Kampla v vrstah rdečih bikov iz Leipziga, je novi trener angleškega velikana Manchester Uniteda. Kot poročajo tiskovne agencije, se je 63-letni nemški strokovnjak dogovoril, da bo kot začasni trener s šestmesečno dobo na klopi rdečih vragov do konca sezone.

Rangnick je nazadnje opravljal delo svetovalca na področju razvoja pri ruskem kolektivu Lokomotivu iz Moskve.

Manchester United je v ponedeljek potrdil imenovanje Rangnicka za začasnega trenerja do konca sezone. Kot navaja nemška tiskovna agencija dpa, bo Rangnick po koncu sezone nato za še dve leti prevzel svetovalno vlogo pri klubu iz Manchestra.

Pri Manchester Unitedu so se po porazu proti Watfordu z 1:4 pred dobrim tednom dni razšli z Norvežanom Olejem Gunnarjem Solskjaerom. Na dveh tekmah je ekipo vodil njegov dotedanji pomočnik, Michael Carrick.



"Vesel sem, da se bom pridružil Manchester Unitedu in se osredotočam na to, da bo to uspešna sezona za klub," je za manutd.com povedal Rangnick.

"V ekipi je veliko talentov in ima odlično razmerje med mladostjo in izkušnjami. Vsa moja prizadevanja v naslednjih šestih mesecih bodo usmerjena v pomoč tem igralcem, da uresničijo svoj potencial, tako kot posamezniki, in, kar je najpomembneje, kot ekipa. Poleg tega se veselim, da bom kot svetovalec podprl dolgoročne cilje kluba," je poudaril Nemec, ki je pred tem vodil Hannover, Schalke, Hoffenheim in Leipzig.

V sezoni 1999/2000 je v bundesligo prvič v njegovi zgodovini popeljal tudi malo znani nemški Ulm.

Rangnick je dosegel pomemben uspeh tudi kot športni direktor v nogometu. To vlogo je imel tako v Red Bull Salzburgu kot pri RB Leipzigu od leta 2012 naprej. Ko je to vlogo prevzel Rangnick, se je Leipzig iz regionalne lige povzpel v bundesligo.

Značke: united, manchester

Članki iz rubrike