robert golob bobo7 Svet24.si

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano ...

truplo, simbolična Svet24.si

Policisti ugotovili identiteto ženske, ki so jo ...

jordan smrt Svet24.si

Umrla zvezdnica resničnostnega šova

mozina jansa Reporter.si

»Ko sem Možino prosil, naj podpre Reporter z ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Koalicija v amnestijo Janše, Počivalška in ...

sanjski-moški Njena.si

Na ljubljanskih ulicah ujeli novega Sanjskega ...

dalila jakupovic Ekipa24.si

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI ...

nu
nu
10 29.11.2021 09:15:34

DRAMA pred tekmo, ljudje BEŽALI! NAVIJAŠKI SPOPAD med navijači Maribora in Mure, policija razkriva ...

Jurij Kodrun
V okviru nedeljskega nogometnega derbija 18. kroga med Muro in Mariborom (3:1) je posredovala policija. Kot so sporočili iz murskosoboške policijske uprave, je ob 18.20 v mestnem parku v Murski Soboti prišlo do pretepa med člani navijaških skupin Black Gringos in Viole, zaradi česar je policija 28 članov Viol predčasno napotila nazaj v Maribor. Ljudje, ki so se tam znašli po naključju, so po poročanju prič bežali.

Ob 18.20 uri je prišlo v mestnem parku v bližini Kardoševe ulice do pretepa med pripadniki organizirane navijaške skupine Black Gringos in pripadniki organizirane navijaške skupine Viole, so zapisali pri PU Murska Sobota.

Policiste so nemudoma napotili na kraj, kjer so ti navijače pozvali, naj prenehajo s kršitvijo, nato pa z uporabo prisilnih sredstev (telesna sila, palica in plinski razpršilec) vzpostavili javni red in mir.



Zaradi udeležbe v množični kršitvi je policija 28 pripadnikom navijaške skupine Viole, ki so sodelovali pri pretepu, prekinila potovanje in jih predčasno pospremila nazaj v Maribor. "Z namenom izsleditve in ugotavljanja kršiteljev prisotnih v pretepu bomo policisti zbirali obvestila in zoper kršitelje tudi ustrezno ukrepali," so napovedali pri PU Murska Sobota.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, so pri varovanju te javne prireditve obravnavali še sedem kršitev določil zakona o javnih zbiranjih (6-krat prižiganje bakel, 1-krat zažig zastave) in eno kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru. Vsem je policija izdala plačilne naloge.

Značke: mura, maribor

Članki iz rubrike