stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 29.11.2021 08:25:40

UNIČIL JIH JE! Real je bil na pragu neuspeha, nato je na sceno stopil VINICIUS! Ufff, kakšna poteza ... (video)

Profimedia
Po nedeljski tekmi španskega nogometnega prvenstva, derbiju kroga med madridskim Realom in Sevillo, ki se je končal z 2:1, je na lestvici Real še povečal naskok na prvem mestu. Atletico Jana Oblaka je zanesljivo s 4:1 odpravil Cadiz in skočil na drugo mesto, Real Sociedad pa je izgubil z Espanyolom.

Zadnja večerna tekma bi lahko prinesla tudi spremembo prav na vrhu. Sevilla je imela pred začetkom 28 točk in možnost, da bi z zmago prehitela tekmece, ki so jih imeli 30, ter skočila na prvo mesto.

V prvem polčasu so bolje začeli gostje, Rafa Mir pa je Sevillo popeljal v vodstvo v 12. minuti. A je za izenačenje že v 32. minuti poskrbel Karim Benzema. Nadaljevanje je prineslo bolj taktičen boj z malo priložnostmi. Ko je že kazalo, da si bosta ekipi razdelili točke, pa je v 89. minuti udaril Vinicius Junior, ki je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora matiral vratarja Bona. Sevilli je zmanjkalo časa za odgovor, čeprav je Thomas Delaney v sodnikovem dodatku še zapretil, in Real je še povečal vodstvo na vrhu lestvice.

Zdaj ima 33 točk, Sevilla je ostala pri 28 na četrtem mestu, pred njo sta s po 29 Atletico in Real Sociedad.



Hud spodrsljaj v boju za vrh lestvice pa si je privoščil Real Sociedad, saj je izgubil z Espanyolom z 0:1. Ekipa iz Barcelone je bila dovolj čvrsta, da se je dolgo uspešno branila, potem pa so se stvari za Sociedad obrnile še na slabše. Yangel Herrera je v 77. minuti poskrbel za vodstvo in zmago Espanyola. Sociedad je tako končal niz 13 ligaških tekem brez poraza.

V prvi popoldanski tekmi pa je Betis Sevilla s 3:1 premagal Levante, potem ko je Juanmi dosegel "hat trick" z zadetki v 54., 63. in 78. minuti.

V ponedeljek bosta igrala še Osasuna in Elche.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike