Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
31.10.2021 23:29:20
Deli članek:

Napoli tesno premagal Belčevo Salernitano, Milan zmagal v Rimu

Profimedia

V današnjih zadnjih tekmah 11. kroga italijanskega nogometnega prvenstva je Salernitana slovenskega vratarja Vida Belca tesno z 0:1 izgubila z Napolijem, zvečer pa je v derbiju Milan v Rimu premagal Romo z 2:1 in na vrhu lestvice po točkah (31) spet ujel Napoli.

Salernitana je kljub predzadnjemu mestu na lestvici namučila ekipo z vrha. Napoli ostaja neporažen z desetimi zmagami in enim neodločneim izidom. Belca je premagal le Piotr Zielinski v 60. minuti, nobena od ekip pa dvoboja ni končala v polni postavi. Pri domačih je rdeč karton v 70. minuti dobil Grigoris Kastanos, potem ko je sodnik po ogledu posnetka spremenil odločitev in prvotno rumeno kazen spremenil v rdečo, pri gostih pa sedem minut zatem Kalidou Koulibaly. Prav po njegovem prekršku in prostem strelu je imel Franck Ribery s prostega strela najlepšo priložnost za Salernitano, a je branil David Ospina.

Salernitana, ki je nedavno zamenjala trenerja, Stefano Colantuono je zamenjal Fabrizia Castorija, tako ostaja pri le sedmih točkah in na predzadnjem mestu.

V zadnji današnji tekmi sta se v Rimu pomerila četrta Roma in Milan, ki bi se z zmago spet izenačil z Napolijem. To mu je tudi uspelo, glavna zvezda večera pa je bil Zlatan Ibrahimović. Šved je najprej mojstrsko zadel s prostega strela v prvem delu, potem so sodniki razveljavili gol po njegovi podaji zaradi prepovedanega položaja, v nadaljevanju pa je Milan po prekršku nad Ibrahimovićem prišel še do najstrožje kazni. V gol jo je spremenil Franck Kessie. Gostje so od 66. minute igrali brez Thea Hernandeza, ki je dobil drugi rumeni karton. Domači so v sodnikovem dodatku dosegli zadetek za priključek prek Stephana El Shaarawyja, na koncu pa kljub pritisku ostali brez še enega.

Danes je Inter doma v Milanu premagal Udinese z 2:0. tekmo je odločil Joaquin Correa z goloma v 60. in 68. minuti. Slovenski vratar Samir Handanović je bil ves čas med vratnicama gostiteljev ostal nepremagan. Na sporedu so bili še trije dvoboji, Fiorentina je s 3:0 premagala Spezio, Genoa in Venezia Domna Črnigoja sta se razšla brez zmagovalca in brez golov. Črnigoj je začel tekmo za Venezio in na igrišču ostal do 69. minute.

Empoli Lea Štulca in Petra Stojanovića je v gosteh premagal Sassuolo z 2:1. Stojanović je ob tem odigral celotno tekmo in prejel rumeni karton, Štulac pa je od začetka zaigral v osrčju zvezne vrste in odigral 80 minut.

V ponedeljek bo še tekma Bologna - Cagliari.

Izidi, 11. krog:
Atalanta - Lazio             2:2 (1:1)
(Josip Iličić je igral do 67. minute za Atalanto)
Verona - Juventus            2:1 (2:0)
Torino - Sampdoria           3:0 (1:0)

- nedelja, 31. oktober:
Inter - Udinese              2:0 (0:0)
(Samir Handanović je branil vso tekmo za Inter)
Fiorentina - Spezia          3:0 (1:0)
Genoa - Venezia              0:0
(Domen Črnigoj je igral do 69. minute)
Sassuolo - Empoli            1:2 (1:0)
(Petar Stojanović je igral celo tekmo za Empoli in prejel rumeni karton)
(Leo Štulac je igral do 80. minute)
Salernitana - Napoli         0:1 (0:0)
(Vid Belec je branil vso tekmo za Salernitano)
Roma - Milan                 1:2 (0:1)

- ponedeljek, 1. november:
20.45 Bologna - Cagliari