900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 28.10.2021 08:48:40

Začasno ali ... Barcelona razkrila, kdo BO TRENER na naslednjih tekmah! Koemana nasledil ...

Reuters
Vodstvu Barcelone ni preostalo drugega, kot da se je po novem porazu za sodelovanje zahvalila trenerju Ronaldu Koemanu.

Ronald Koeman ni več trener Barcelone, je katalonski klub objavil po sinočnjem porazu v 11. krogu španskega nogometnega prvenstva pri Rayu Vallecanu (0:1), s tem pa ostal na devetem mestu lige. Po poročanju španskih medijev je nekdanji igralec Barcelone Xavi Hernandez favorit za prevzem njegovega mesta.

Barca je dobila le dve od zadnjih sedmih tekem pod vodstvom Koemana, med drugim je v nedeljo izgubila tudi veliki derbi z Real Madridom na svojem Camp Nouu. Tako se je nogometni velikan znašel na mestih, ki ne vodijo več v ligo prvakov, kar bi bil izjemno hud udarec za klub, ki ima že tako velike finančne težave in ga je pred sezono zapustil tudi veliki zvezdnik Leo Messi.


Trener Barcelone B Sergi Barjuan je začasno prevzel mesto trenerja prve ekipe in jo bo vodil proti Alavesu in Celti Vigo v domačem prvenstvu ter Dinamu iz Kijeva v ligi prvakov, po teh tekmah pa bo sledil premor zaradi mednarodnih reprezentančnih tekem.

Xavi, ki je sedaj trener katarskega kluba Al Saddada, se omenja kot najbolj verjeten naslednik Koemana, v igri pa sta tudi trener River Plata Marcelo Gallardo in prvi mož stroke v nizozemskem Ajaxu Erik ten Hag.

Koeman je šest sezon igral za Barcelono in je dosegel tudi zmagoviti gol v finalu evropske lige leta 1992 proti Sampdorii. Avgusta 2020 je postal trener Barce in v prvi sezoni na čelu ekipe osvojil španski kraljevi pokal.

Značke: barjuan, barcelona

Članki iz rubrike