Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
1 27.10.2021 22:13:29

Koper vrnil Olimpiji MILO ZA DRAGO! Takole so Primorci vrgli zmaje iz POKALA!

m24.si
Koprčani v polfinalu pokala, Ljubljančanom pa ostaja le prvenstvo.

Nogometaši Celja, Brava in Kopra so prvi polfinalisti pokala Pivovarne Union. Celjani so v Domžalah v prvem četrtfinalu po enajstmetrovkah premagali Kalcer Radomlje s 4:3, Bravo je prav tako po strelih z bele pike v gosteh ugnal Muro s 3:2, Koper pa v Ljubljani Olimpijo z 1:0.

V Stožicah je Koper proti branilcu naslova povedel v četrti minuti, ko je po protinapadu zadel povratnik Kaheem Parris. Prvi polčas je minil v sicer dokaj enakovrednem obračunu sicer najboljših ekip v prvi ligi, ki pa ni več ponudil spremembe izida. V drugem polčasu je Olimpija prevladovala, imela pobudo, toda Koprčani so držali minimalno prednost. In to vse do konca, čeprav je bil v sodniškem dodatku zaradi nevarne igre izključen Mak Varešanović.

V Murski Soboti se je prvi polčas končal z 1:1. Najprej je Martin Kramarič Ljubljančanom priigral vodstvo v 26. minuti, ko je po kotu žogo s slabih desetih metrov poslal pod prečko, za Muro, državnega prvaka in pa pokalnega iz sezone 2019/20, izenačil pa je Alen Kozar v 42. minuti, ko je zadel iz bližine. Malce pred koncem polčasa je bil Kramarič blizu drugemu zadetku, a je z roba kazenskega prostora zadel vratnico.

V drugem polčasu sta imeli obe ekipi nekaj priložnosti, več in lepše pa Mura, ki pa ni znala drugič zadeti, med drugim je v zadnjih minutah rednega dela s tremi igralci prišla v kazenski prostor Brava, a so črno-beli preveč zapletli akcijo, tako da je ostalo pri 1:1. Sledil je podaljšek, v katerem je Mura sprva zapravila dve izjemni priložnosti, nato pa po prekršku v 95. minuti prišla do enajstmetrovke, ki jo je v 98. minuti zapravil Kai Cipot. Njegov strel je obranil Renato Josipović, ki se je večkrat izkazal na tem dvoboju.

Ker v podaljšku še ni bilo odločitve, so sledile enajstmetrovke. Pri teh je v drugem krogu Josipović obranil strel Maticu Marušku, v tretjem pa še Klemnu Pucku, Vanja Drkušić je v četrtem krogu zgrešil pri Bravu, junak tekme Josipović pa je nato obranil še poskus Mitje Lotriča in svoji ekipi priigral polfinale.

Radomljani so na današnji prvi četrtfinalni tekmi od enajste minute igrali z igralcem manj, saj je zaradi igre z roko zunaj kazenskega prostora neposreden rdeči karton dobil vratar domačih Darko Marjanović. Kljub temu Celjani v prvem polčasu niso unovčili številčne prednosti, najbližje so bili v 44. minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Advan Kadušić in zadel prečko.

Celjani, pokalni prvaki leta 2005, so bili tudi v drugem polčasu sicer nevarnejši tekmec, toda nikakor niso našli vrzeli v radomeljski obrambi oziroma so bili njihov streli preslabi in premalo natančni. Zapravljanje priložnosti se je nadaljevalo tudi v podaljšku, tako da so Radomljani zdržali do enajstmetrovk.



Obe ekipi sta bili v prvih treh krogih natančni, nato pa je Gedeon Guzina najprej poslal žogo čez gol, v isti seriji pa je David Šugić ustavil strel Žana Benedičiča. V peti seriji je nato še Ivan Šarić streljal previsoko, zmago Celja, ki je igral v finalu prejšnji sezoni, pa je nato potrdil Ivan Božić.

V četrtek bo še obračun Maribora in Domžal (20.15).

* Izidi, četrtfinale:
- sreda, 27. oktober:
Kalcer Radomlje - Celje 3:4 (0:0, 0:0) - 11 m
Mura - Bravo 2:3 (1:1, 1:1) - 11 m
Olimpija - Koper 0:1 (0:1)

- četrtek, 28. oktober:
20.15 Maribor - Domžale

Značke: olimpija, koper

Članki iz rubrike