nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 17.10.2021 23:02:10

Iličić zabil dva gola in ni zadel z bele točke, Napoli na vrhu (video)

Reuters
Atalanta iz Bergama je v 8. krogu italijanskega prvenstva na gostovanju premagala Empoli s 4:1 (2:1). Slovenski reprezentant Josip Iličić je dosegel dva gola za goste. Napoli je z 1:0 odpravil Torino in je še naprej stoodstoten na čelu lige, v derbiju pa je Juventus z 1:0 ugnal Romo.

Iličić je zadel dvakrat za zmago Atalante v gosteh proti Empoliju, uspešen je bil v 11. in 26. minuti, zgrešil pa je enajstmetrovko. Petar Stojanovića in Leo Štulac sta igrala vso tekmo za domače, Štulac je bil podajalec pri edinem golu gostiteljev.

Po podaji hrvaškega reprezentanta Maria Pašalića je Iličić dosegel svoj prvi gol v sezoni italijanske lige, ko je bil uspešen s sedmih metrov. Še lepši je bil drugi zadetek, ko je slovenski reprezentant z roba kazenskega prostora zadel zgornji kot vrat domačih.

Federico Di Francesco je v 30. minuti po podaji Štulca in protinapadu znižal zaostanek, Mattia Viti pa je v 49. minuti z avtogolom, poskrbel za povišanje prednosti gostov, ko je imel prste vmes Kolumbijec Duvan Zapata.

Ta je v 89. minuti postavil končni izid za svoj stoti gol v serie A, podajalec je bil vnovič Pašalić. Iličić je v 68. minuti zapravil kazenski udarec, ko je v poskusu svojega tretjega gola na srečanju meril prek vrat, nato ga je trener domačih zamenjal.


Napoli v tej sezoni še ni oddal točke v domačem prvenstvu. Da je ostalo tako, je tokrat poskrbel Victor Osimhen z zadetkom v 81. minuti. Domači kapetan Lorenzo Insigne je v prvem polčasu zastreljal enajstmetrovko, žogo je zaustavil gostujoči vratar Vanja Milinković-Savić iz Srbije. Tudi v Torinu je bilo 1:0, Junventus je do zmage prišel v 16. minuti, ko je bil uspešen Moise Kean.

Roma je ostala na četrtem mestu in s 15 točkami za dve točki zaostaja za Interjem, Napoli ima na čelu 24, drugouvrščani Milan pa 22 točk. Šesta Atalanta ima 14 točk, kot jih ima na petem mestu tudi Lazio, Empoli pa je 11. z devetimi točkami.

V prvem današnjem srečanju je Cagliari nadigral Sampdorio s 3:1, Genoa in Sassuola sta se razšla z 2:2, Udinese in Bologna pa z 1:1.

Nogometaši Salernitane so v prvi tekmi kroga v soboto v gosteh pri Spezii izgubili z 1:2. Milanski Inter je s Samirjem Handanovićem gostoval pri Laziu in izgubil z 1:3. Za prvi Interjev poraz sezone so v drugem polčasu zadeli Ciro Immobile, ki je bil uspešen z bele pike in je s sedmimi goli prvi strelec lige, Felipe Anderson in Sergej Milinković-Savić. Za branilca naslova in tretjeuvrščeni Inter je Ivan Perišić unovčil enajstmetrovko.

Krog se bo končal v ponedeljek, ko se bosta pomerila Venezia in Fiorentina.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike