kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
10 15.10.2021 14:22:02

Cel svet se je zgražal nad golom, ki ga je dosegel MBAPPE, zdaj pa je ukrepal ČEFERIN!

Uefa želi spremeniti dikcijo v primeru pravila prepovedanega položaja in se izogniti primerom, kot je bil odločilni zadetek v finalu lige narodov med Francijo in Španijo.

Zadetek je Francoz Kylian Mbappe dosegel na dovoljen način po razumevanju dosedanjih pravil, a želi Uefa na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom pravilo spremeniti, da bi "sovpadalo z duhom igre". Odločitev angleškega sodnika Anthonyja Taylorja so kritizirali predvsem v Španiji, a je "delivec pravice zadetek priznal v skladu s pravili," je ob tem dejal vodja oddelka za sodnike pri Uefi, Italijan Roberto Rosetti.

Po besedah nekdanjega italijanskega sodnika je španski branilec Eric Garcia, ko je želel prestreči žogo in se je pri tem dotaknil, Mbappeju omogočil, da ni v prepovedanem položaju, četudi je bil mladi Francoz najbližje tekmečevim vratom. "Je pa res, da ravno ta primer kaže, da je interpretacija tega člena pravila v konfliktu z glavno poanto pravila, da igralcu prepreči prednost v primeru prepovedanega položaja," je dejal nekdanji sodnik.

Po njegovem mnenju je stališče Uefe takšno, da si želi izboljšati dikcijo samega pravila pri Mednarodnem odboru za nogometna pravila (Ifab) in ga s tem "približati osnovni ideji pravila o prepovedanem položaju ter ga prilagoditi duhu nogometa". Rosetti se je že obrnil na Fifo in Ifab in bo na naslednjem zasedanju tehnično-svetovalne skupine razpravljal o nadaljnjih korakih. Zasedanje bo 27. oktobra.

Značke: liga narodov, mbappe

Članki iz rubrike