Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

Ivan Simič Necenzurirano

Kako nas je Ivan Simič napadal v parlamentu ...

Matej Rokavec (15) Njena.si

Mateju šov prinesel srečo

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

nu
nu
10 15.10.2021 14:22:02

Cel svet se je zgražal nad golom, ki ga je dosegel MBAPPE, zdaj pa je ukrepal ČEFERIN!

Uefa želi spremeniti dikcijo v primeru pravila prepovedanega položaja in se izogniti primerom, kot je bil odločilni zadetek v finalu lige narodov med Francijo in Španijo.

Zadetek je Francoz Kylian Mbappe dosegel na dovoljen način po razumevanju dosedanjih pravil, a želi Uefa na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom pravilo spremeniti, da bi "sovpadalo z duhom igre". Odločitev angleškega sodnika Anthonyja Taylorja so kritizirali predvsem v Španiji, a je "delivec pravice zadetek priznal v skladu s pravili," je ob tem dejal vodja oddelka za sodnike pri Uefi, Italijan Roberto Rosetti.

Po besedah nekdanjega italijanskega sodnika je španski branilec Eric Garcia, ko je želel prestreči žogo in se je pri tem dotaknil, Mbappeju omogočil, da ni v prepovedanem položaju, četudi je bil mladi Francoz najbližje tekmečevim vratom. "Je pa res, da ravno ta primer kaže, da je interpretacija tega člena pravila v konfliktu z glavno poanto pravila, da igralcu prepreči prednost v primeru prepovedanega položaja," je dejal nekdanji sodnik.

Po njegovem mnenju je stališče Uefe takšno, da si želi izboljšati dikcijo samega pravila pri Mednarodnem odboru za nogometna pravila (Ifab) in ga s tem "približati osnovni ideji pravila o prepovedanem položaju ter ga prilagoditi duhu nogometa". Rosetti se je že obrnil na Fifo in Ifab in bo na naslednjem zasedanju tehnično-svetovalne skupine razpravljal o nadaljnjih korakih. Zasedanje bo 27. oktobra.

Značke: liga narodov, mbappe

Članki iz rubrike