Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 11.10.2021 07:17:29

Kaaaaj? MBAPPE za 'meter' v prepovedanem položaju, gol pa VELJA?! Nad tem pravilom se zgražajo vsi! (video)

Francija je po dramatičnem zaključku tekme postala zmagovalka lige narodov.

Francozi so v italijanskem Milanu premagali Španijo z 2:1 (0:0). Odločilni zadetek je dosegel Kylian Mbappe v 80. minuti. Francozi so dvoboj odprli bolj odločno, a so Španci hitro vzpostavili ravnotežje. Kljub temu veliko dogajanja v obeh kazenskih prostorih ni bilo, o taktičnem pristopu pa priča tudi podatek o le treh strelih proti vratom v prvem polčasu. V drugem delu je imela pobudo španska izbrana vrsta, vseeno pa jo je v 64. minuti le nekaj centimetrov rešilo pred zaostankom, ko je po lepi francoski akciji Theo Hernandez zadel prečko. Še v isti minuti pa je obrambi Francije ušel Mikel Oyarzabal in z natančnim strelom z levico premagal Huga Llorisa.

kylian mbappe francija pm
Profimedia

Le slabi dve minuti kasneje pa je Francija izenačila. Spet so kombinirali po levi strani, z roba kazenskega prostora pa je zelo natančno meril Karim Benzema za izenačenje. Svetovnim prvakom se je nato le minuto po izenačenju ponudila priložnost za popoln preobrat, a je Mbappe z lobom meril malce previsoko.

Zadetek Špancev je prebudil Francoze, ki so si v drugem delu drugega polčasa priigrali več priložnosti, v 81. minuti pa povedli prek Mbappeja, čeprav je bil po posnetku sodeč ob oddaji žoge Hernandeza v prepovedanem položaju, a se v sobi za VAR niso oglasili. Prav ta zadetek pa je močno razburil ljubitelje nogometa po svetu, saj je bilo jasno, da je zvezdnik PSG-ja močno v prepovedanem položaju in zadetek ne bi smel obveljati. A pravila velevajo, da ker se je žoge po podaji dotaknil še Eric Garcia, prepovedani položaj ne velja, ne glede na to, kako nesmiselno se mnogim zdi to pravilo in kako zelo so se nad njim zgražali Španci.

Značke: francija, mbape, var

Članki iz rubrike