atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 13.07.2021 22:09:34

IZJEMNA TEKMA MURE! Norišnica v PREKMURJU! Makedonci domov odnesli PETARDO (video)

Aleš Cipot
Nogometaši Mure so se prebili v 2. krog kvalifikacij za ligo prvakov, potem ko so na povratnem obračunu 1. kroga v Murski Soboti premagali Škendijo iz Severne Makedonije.

Mura - Škendija 5:0 (2:0)
Murska Sobota - Stadion Fazanerija. Sodniki: Birsan, Avram in Marica (vsi Romunija).
Strelci: 1:0 Bobičanec (25.), 2:0 Kouter (45.), 3:0 Klepač (54.), 4:0 Kous (64.), 5:0 Klepač (87.).
Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik (od 68. Karamarko), Šturm (od 81. Pucko), Horvat, Bobičanec (od 76. Maroša), Kouter (od 68. Kozar), Kous, Cipot (od 68. Mandić), Klepač.
Škendija: Zahov, Murati, Krivak, Bejtulai, Pavić, Zejnullai (od 46. Neziri), Alimi (od 85. Ramadani), Igor (od 46. Nafiu), Qaka, Doriev (od 69. Elezi), Ibraimi (od 59. Hebaj).
Rumena kartona: Kozar; Krivak.
Rdeči karton: Krivak (42.).

Mura je v domači in kar lepo polni Fazaneriji pokazala boljšo igro kot na prvi tekmi, kjer bi lahko tudi domači iztržili kaj več od minimalnega poraza. Tokrat pa so Sobočani že v prvem polčasu praktično odločili potnika v 2. kvalifikacijski krog lige prvakov.

Ta bo 20./21. ter 27./28. julija, tekmec Sobočanov pa bo boljši iz dvoboja med bolgarskim prvakom Ludogorcem in beloruskim Šahtjorjem Soligorskom. Povratna tekma se je začela ob 21.30, na prvi tekmi pa je bolgarski predstavnik zmagal z 1:0.

Škendijo po porazu čaka nastop v 2. kvalifikacijskem krogu konferenčne lige, njen tekmec pa bo Riga.

Mura je tekmo začela preudarno, hkrati pa je hitro pokazala odločnost v (pol)protinapadih, iz katerih je prišla do kar nekaj priložnosti, a bila v začetku precej nenatančna.


V šesti minuti je Kai Cipot iztržil le kot, v 20. je isti igralec s štirih metrov streljal čez gol, v osmi je Luka Bobičanec prešibko streljal z 20 metrov, isti igralec pa je pet minut pozneje grdo zgrešil še s povsem odprtim strelom s 14 metrov.

Dotlej so tudi Makedonci nanizali nekaj nevarnih akcij, sprva so jih Sobočani pravočasno blokirali, v 15. in 16. minuti pa je najprej Ljupče Doriev le za malo zgrešil s strelom z leve strani, nato pa je strel Armenda Alimija ustavil Matko Obradović.

V 25. minuti pa veselje za črno-bele. Bobičanec se je odločil za strel z roba kazenskega prostora malce z leve strani, žoga pa se je po močnem strelu od nasprotne vratnice odbila za hrbet Kostadina Zahova.

Ob dodatnem prostoru, ki so ga z napadalnejšo igro puščali gosti, so imeli domači še nekaj polpriložnosti, že v drugi minuti sodniškega dodatka pa so podvojili prednost, potem ko je z leve strani iz bližine zadel Nino Kouter, potem ko je žoga zadela tako prečko kot vratnico.

Takrat pa so imeli izbranci Anteja Šimundže že igralca več na igrišču, saj je bil v 42. minuti po dveh rumenih kartonih izključen Jan Krivak.

Številčno prednost so po odločnem začetku drugega polčasa domači znova unovčili v 54. minuti, ko je v osrčju kazenskega prostora do žoge prišel Mihael Klepač in nato z nizkim strelom ugnal Zahova.

Manj natančen je bil Bobičanec v 61. minuti, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal čez gol, v 63. minuti so domači znova nevarno streljali, a brez uspeha, je bil pa v 64. uspešnejši Žiga Kous, ko je zadel s strelom s približno desetih metrov.

V 67. minuti je Cipot meril malce premalo natančno, sedem minut pozneje je Staniša Mandić s strelom z glavo zadel vratnico, ob povsem nemočnih gostih pa je sledilo še nekaj akcij črno-belih, v 87. minuti pa je Klepač dosegel še svoj drugi gol na tekmi, ko je v prazno mrežo poslal žogo z desne strani, potem ko je Zahov žogo izbil prav do njega.

"Zaslužili smo si napredovanje. Na prvi tekmi smo bili enakovredni, na drugi pa ves čas prevladovali. Na prvi tekmi še nismo bili pravi, pred našimi navijači pa smo pokazali, kaj znamo. Če bomo tako nadaljevali, ne bo težav," je po tekmi povedal Bobičanec.

Članki iz rubrike