Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

poljub Dobra karma

Ta 4 astrološka znamenja so v spolnosti nenasitna

Gregor Čeglaj Njena.si

Gregor Čeglaj v ZDA rad obišče brata dvojčka

nu
nu
0 13.06.2021 17:10:24

UH, KAKO MOČNE BESEDE! SREČKO KATANEC priznal, kar mu ne bi pripisali v sto letih (foto)

Profimedia
V času, ko spremljamo Euro 2021, se seveda spominjamo tudi edine slovenske uvrstitve na Euro, ki jo je pripravil Srečko Nacionale.

Katanec je seveda spisal slovensko nogometno pravljico, ko je popeljal reprezentanco tako na evropsko kot na svetovno prvenstvo. Kasneje kot trener ali selektor ni imel preveč uspeha, dokler ni prevzel reprezentance Iraka. Srečko je selektor že tretje leto in za vsako leto prejme po milijon ameriških dolarjev plače. Trenutno je zelo uspešen, saj je Irak vodilni na lestvici skupine C azijskih kvalifikacij za Katar 2022, 15. junija pa igra odločilno tekmo za prvo mesto s sosednjim Iranom, a je Iraku dovolj točka, ker je zmagal na prvem medsebojnem srečanju. 

Izjemno pomembno je bilo zadnje gostovanje v Hongkongu, ko je Irak moral zmagati. In je. Z 1:0. Za to srečanje je Katanec dejal: "Morali smo vzeti vse tri točke. In smo jih vzeli. Zmagali smo, videli pa smo, kako težka tekma je bila. Če sem povsem iskren, so bili to najtežji trenutki moje trenerske kariere." 

Katanec torej preživlja hude čase, ki jih je označil celo za hujše kot tiste, ki jih je preživljal v Južni Koreji, ko se je sprl z Zlatkom Zahovićem. 

Značke: srečko-katanec, irak

Članki iz rubrike