Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 01.06.2021 20:49:09

KONEC UGIBANJ! To je POTRJENO! Zinedina Zidana je na klopi REALA zamenjal...

Profimedia
Potem ko je Zinedine Zidane pretekli teden podal odpovedno izjavo z mesta glavnega trenerja španskega nogometnega velikana Reala, je madridski klub danes oznanil njegovo zamenjavo.

Carlo Ancelotti se je vrnil na Santiago Bernabeu.  Postalo je uradno, da ga je Florentino Perez ustoličil za naslednika Zinedina Zidana.

Ancelotti (ki je med letoma 2013 in 2015 že vodil Real) ki je imel sicer še triletno pogodbo z angleškim Evertonom, ki mu je prinašala 12,7 milijona evrov na leto, se je že pred dokončno izvedbo prestopa dogovoril za svojo plačo, dolžino pogodbe in ostale malenkosti, Realu oziroma njegovemu predsedniku pa je ostalo le še to, da se je z Evertonom dogovoril o višini odškodnine za prestop trenerja. Ancelotti se je seveda s klubom razšel sporazumno in dejal: "Nisem mogel zavrniti nepričakovane priložnosti!" Ancelotti je sicer na videz zavračal, da ga povezujejo z Realom (18. maja je za angleške časopise dejal: "Zame je dobra reklama, da me povezujejo z Realom, toda nič ni res. Vesel sem, da ostajam pri Evertonu."), toda Perez je bil kot kaže dovolj vztrajen in prepričljiv (številka na čeku), da je pripeljal nazaj trenerja, ki je z Realom leta 2014 osvojil ligo prvakov (naslednje leto ga je odpustil).



"Rad bi se zahvalil upravi kluba, igralcem in vsem navijačem Evertona, za vso podporo, ki sem jo imel. Z velikim spoštovanjem gledam na Everton kot na angleško nogometno institucijo in verjamem, da je pred njim še veliko vznemirljivih priložnosti. V Evertonu sem zelo užival, toda nepričakovano so mi ponudili priložnost. Sprejel sem, ker menim, da je to prava poteza zame kot trenerja in za mojo družino," je ob slovesu iz Liverpoola povedal Ancelotti, ki je sicer prvo polno sezono v Evertonu končal na slabem deset mestu. Tudi zato pri Evertonu verjetno niso bili preveč žalostni, da je Ancelotti 'nepričakovano dobil priložnost' za selitev v toplejše kraje.
Zelo verjetno pa je, da se bo na še toplo Ancelottijevo klop pri Evertonu usedel Nuno Espirito Santo, ki je prejšnji mesec zapustil Wolverhampton.

Članki iz rubrike