Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.06.2021 14:01:48
Deli članek:

URADNO! Maribor je predstavil svojo prvo OKREPITEV, v Ljudski vrt se je preselil ... (foto)

alesfevzer.com

Maribor je predstavil svojo prvo poletno okrepitev.

Simon Rožman je še pred zaključkom minule sezone napovedal, da bo v poletnem prestopnem roku prišlo do kar nekaj rošade v ekipi Maribora. Vijoličasti so najprej začeli s kar osmimi odhodi nogometašev, ki so jim potekle pogodbe in se z nekaterimi od njih niso uspeli dogovoriti za nadaljevanje. 

Zdaj pa so v Ljudskem vrtu pozdravili prvega novinca. Že pred časom smo na spletni strani in v tiskani izdaji Ekipe SN poročali o tem, da se bo pod Kalvarijo preselil Gregor Sikošek iz Domžal, danes pa so ga tudi uradno predstavili kot novega člana Maribora. Nekdanji nogometaš Krškega, Kopra, Domžal ter dveh danskih klubov Brøndbyja in Silkeborga bo v Mariboru oblekel dres s številko 12.

Jurij Kodrun

“Želja vsakega slovenskega nogometaša je, da bi kdaj oblekel dres Maribora. Vesel sem, da mi bo to uspelo. Upam, da bomo s soigralci izpolnili vse zahteve in pričakovanja strokovnega štaba ter navijačev. Skušal bom prispevati svoj delež s hitrostjo in agresivnostjo v napadalnih ter odgovornostjo pri obrambnih nalogah. Verjamem, da bomo skupaj izpisali uspešno zgodbo," je uvodoma povedal 27-letni branilec in dodal, da se ni ustrašil novega izziva: "To je bistvo nogometa. Brez navijačev, pritiska to preprosto ni to. Prihajam v najboljša nogometna leta in sem pripravljen na izziv v vijoličastem, ki je po eni strani pritisk, po drugi strani pa je igranje v takšnem okolju dodatna spodbuda in pomeni ob zmagah veliko lepše počutje. Pri prilagajanju na zahteve v Mariboru mi bo v pomoč spoznanje, da sem že sodeloval s trenerjem Simonom Rožmanom, prav tako vmesno obdobje igranja na Danskem. Takrat sem se veliko naučil, izoblikoval kot oseba. Videl sem, kaj pomeni igrati tudi pred 30.000 navijači in sem hvaležen za pridobljene izkušnje, ki mi bodo pomagale, da bi bil čas privajanja na novo okolje čim krajši."