900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 02.05.2021 23:01:06

Lyon po zmagi v kneževini tik za Monacom

Reuters
Lyon je na današnji osrednji nogometni tekmi 35. kroga francoskega prvenstva v gosteh premagal Monaco s 3:2. Zasedba iz kneževine kljub porazu ostaja na tretjem mestu, za vodilnim Lillom zaostaja pet, za drugouvrščenim PSG štiri točke, pred Lyonom pa ima le točko prednosti.

V prvem polčasu je kazalo na zmago nogometašev iz kneževine, ki so goste zasenčili v vseh prvinah igre, po številnih zapravljenih priložnostih pa je edini gol dosegel Kevin Volland v 25. minuti.

V drugem polčasu je Lyon tekmo postavil na glavo, na 1:1 je v 57. minuti izenačil Memphis Depay, na 2:1 pa je v 77. minuti ob igralcu manj - v 70. minuti je Maxence Caqueret po drugem rumenem kartonu zapustil igrišče - povišal Marcelo.

A gostitelji se niso vdali, Wissam Ben Yedder je v 86. minuti po 11-metrovki izenačil na 2:2, zmagoviti gol za goste pa je tri minute kasneje dosegel Rayan Cherki.



Vodilni Lille je v soboto na svojem stadionu ukanil Nico z 2:0, PSG pa je bil v generalki za povratni dvoboj evropske lige prvakov proti Manchester Cityju boljši od Lensa z 2:1.

Lille je v obračunu z Nico povedel v 13. minuti, ko je zadel Burak Yilmaz. Gosti so se sicer v še večjih težavah znašli v 48. minuti, saj je Jordan Mvula Lotomba dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Zeki Celik je v 56. minuti unovčil številčno prednost za vodstvo in zmago Lilla z 2:0.

Parižani pa so proti Lensu povedli v 33. minuti, ko je zadel Neymar, brazilski zvezdnik pa je bil nato v 59. minuti podajalec pri drugem zadetku PSG, ki ga je dosegel Marquinhos. Ignatius Ganago je v 61. minuti le zmanjšal zaostanek Lensa.

Značke: nogomet, francija

Članki iz rubrike