zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 02.05.2021 17:17:02

SAMIR HANDANOVIĆ in soigralci po remiju Atalante že prvaki (video)

Reuters
Tudi uradno konec vladavine Juventusa v serie A.

Milanski Inter si je že zagotovil naslov italijanskega prvaka. Nogometaši iz lombardijske prestolnice, kjer od leta 2012 igra nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, so v soboto v gosteh premagali Crotone z 2:0, 19. scudetto pa so si zagotovili po današnjem neodločenem izidu Atalante v Sassuolu.

Inter je tako prekinil prevlado Juventusa, ki je bil verižni prvak Italije od leta 2012, skupno pa ima slovita zasedba iz Torina rekordnih 36 naslovov italijanskega prvaka.

Inter ima štiri kroge pred koncem italijanskega prvenstva nedosegljivih 13 točk prednosti pred Atalanto in Milanom. Atalanta je od 22. minute imela igralca manj na igrišču, potem ko je bil izključen Pierluigi Gollini. Kljub temu je v 32. minuti povedla po golu Robina Gosensa, izenačujoči gol pa je v začetku drugega polčasa po uspešno izvedeni enajstmetrovki dosegel Domenico Berardi.

Glavni sodnik Luca Pairetto je v 75. minuti pokazal rdeči karton Marlonu in pokazal na enajstmetrovko, a je domači vratar Andrea Consigli obranil strel Luisa Muriela, tako da je ostalo pri izidu 1:1. Slovenski reprezentant Josip Iličić je bil na klopi gostujoče zasedbe, trener Gian Piero Gasperini pa ga ni poslal v igro.

Danes je na veliko sceno stopil tudi Miha Zajc, njegova Genoa pa je v Rimu izgubila proti Laziu s 3:4. Za domačo ekipo je dva gola dosegel Joaquin Correa, po enega Ciro Immobile in Luis Alberto, za gostujočo pa so zadeli Adam Marušić, Gianluca Scamacca in Eldor Šomurodov. Zajc je igral v prvem polčasu, v začetku drugega ga je zamenjal Marko Pjaca.

Napoli je doma remiziral s Cagliarijem z 1:1. Domača zasedba je povedla v 13. minuti po golu Victorja Osimhena, izenačujoči zadetek je v četrti minuti sodnikovega podaljška dosegel Nahitan Nandez.

Napoli ima zdaj dve točki zaostanka za Atalanto, Milanom in Juventusom. Slednji je bila večji del tekme v Vidmu v zaostanku, saj je domača ekipa povedla že v deseti minuti po golu Nahuela Moline. V končnici dvoboja je stara dama vendarle uprizorila preobrat, oba gola pa je dosegel Portugalec Cristiano Ronaldo. Prvega v 83. minuti z enajstmetrovke, drugega pa v 90. minuti po asistenci Adriena Rabiota.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike