profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
2 02.05.2021 23:00:35

Messi ZGREŠIL PENAL, kar je sledilo ... Ufff, kaj je zvezdnik Barce naredil po polomu z Granado! (video)

Reuters
Nogometaši Barcelone so v osrednjem nedeljskem obračunu 34. kroga španske lige v gosteh premagali Valencio s 3:2. Na lestvici vodi Atletico Madrid s 76 točkami, Real Madrid jih ima 74, prav toliko pa Barcelona na tretjem mestu.

Barcelona je med tednom v zaostali tekmi z Granado zapravila priložnost, da bi se povzpela na vrh lestvice. Danes je imela težak popravni izpit na stadionu Mestalla, ki za Katalonce ni najbolj ugodno prizorišče, bila pa tudi brez trenerja Ronalda Koemana, ker je na prejšnji tekmi dobil rdeči karton.

Katalonska zasedba je imela terensko premoč in si že v prvem delu pripravila več zrelih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Valencia je nato povedla v 50. minuti po golu Gabriela Pauliste, čeprav so gostje zahtevali prekršek nad vratarjem Marc-Andrejem ter Stegnom.

Blaugrana je izenačila v 57., potem ko je Lionel Messi najprej zapravil strel z bele točke, ubranil je Jassper Cillessen, a je Messi nato odbito žogo le pospravil v mrežo. Pet minut zatem pa je zadel še Antoine Griezmann. Ko je nato Messi s prostega strela povišal na 3:1 v 69. minuti, pa so Katalonci vendarle potrdili tri točke, čeprav je Carlos Soler v 83. še znižal na končnih 2:3.


V preostalih današnjih tekmah sta Valladolid in Betis Sevilla igrala neodločeno 1:1, Villarreal je po zaslugi Yeremija Pine tesno premagal Getafe in ima na lestvici na šestem mestu le še točko manj kot Sociedad.

Granada, ki je v četrtek premagala Barcelono, pa je danes doma klonila proti Cadizu z 0:1, edini gol je dosegel Ruben Sobrino.

Že v soboto sta zmagala oba madridska kluba z vrha lestvice. Atletico je na gostovanju v Elcheju dosegel 23. zmago v sezoni, a šele drugo na zadnjih sedmih gostovanjih. Edini zadetek je dosegel Marcos Llorente. Real pa je stik z mestnim tekmecem ohranil po zmagi proti Osasuni z 2:0.

Krog se bo končal v ponedeljek s tekmo med Sevillo in Athleticom iz Bilbaa.

Značke: španija, nogomet

Članki iz rubrike