Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.04.2021 19:22:54
Deli članek:

RAZKRITO! To je ČLOVEK, ki je Aleksandru Čeferinu že DNI pred ustanovitvijo superlige IZDAL 'umazanih' 12!

Profimedia

Teden, ki je (nogometni) svet pretresel z ustanovitvijo in nato propadom superlige, se počasi končuje, zadeve se umirjajo, pa vseeno ...

V četrtek je predsednika Uefe Aleksandra Čeferina v intervjuju gostila POP TV, v oddaji 24 ur, v kateri je povedal mnogo zanimivega.

Med drugim je tudi razkril, da je že v soboto dopoldne prejel izredno pomemben telefonski klic, v katerem ga je klicatelj opozoril, kaj se pripravlja za njegovim hrbtom.

Čeferin ni želel razkriti svojega vira, na podlagi katerega je bil v naslednjih dneh dobro pripravljen v bitki proti ducat pohlepnih klubov.

A vseeno je ta podatek prišel v javnost, New York Times pa je prvi objavil zgodbo, ki je tega vsebovala, in s prstom za neuspeh superlige pokazala na prvega človeka Barcelone, Joana Laporto.

Slednji sicer ni bil tisti, ki je zavrtel Čeferinovo številko in mu razkril načrte 12 izredno močnih klubov, temveč je to storil predsednik La Lige, Javier Tebas. Temu naj bi v četrtek na zabavi po volitvah v enem od katalonskih klubov Laporta razkril načrte za superligo.

Tebas se je bojda ustrašil, kako bi ta lahko vplivala na špansko prvenstvo in nogomet in zato naj bi v soboto popoldne poklical Čeferina in mu razkril vse.

To je bila za Slovenca na čelu Uefe zelo pomembna informacija, saj je lahko še pravočasno reagiral, da bi s sodelovanjem svojih zaveznikov v kali zatrl superligo.