Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ba
ba
0 23.04.2021 13:52:39

Odštevanje se je začelo. To bodo RAZKRILI v FAZANERIJI

Aleš Cipot
V Murski Soboti so začeli odštevati do 100-letnice kluba.

Po porazu v Sežani ozračje v Fazaneriji kakopak ni idilično, toda delovne vneme še naprej ne manjka. Tako na igrišču kot tudi ob njem. Medtem ko se Ante Šimundža in njegovi varovanci pripravljajo na nedeljski obračun z Olimpijo, so dejavni tudi v klubskih pisarnah, kjer urejajo vse potrebno, da bo derbi minil na ustrezni organizacijski ravni, hkrati pa so že stekle priprave na 100-letnico soboškega kluba. Ta se sicer ne bo zgodila še jutri ali pojutrišnjem, temveč leta 2024.

Čeprav se je nogomet igral že precej časa, je bil v Murski Soboti ustanovljen prvi športni klub v Pomurju 16. avgusta 1924. Na ustanovnem občnem zboru, ki je bil v dvorani hotela Dobraj, so v okviru športnega kluba Mura ustanovili več odsekov, med njimi tudi nogometnega, kar velja za uradni začetek najpomembnejše postranske stvari na svetu v prekmurski prestolnici.

Odštevanje do častitljivega jubileja se je torej začelo, aktivnosti bo zares ogromno, v tem času bodo v Fazaneriji na raznorazne načine predstavili bogato zgodovino, hkrati pa bodo navijačem ponudili številne artikle. Naši viri so nam prišepnili, da naj bi bila med prvimi retro majica, ki bo menda kmalu na voljo za vse, ki si jo bodo želeli priskrbeti, pridobili smo tudi njeno fotografijo.

majca mura

Članki iz rubrike