sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 21.04.2021 19:57:56

Tudi prvi mož UNITEDA se je posul s pepelom: Storili smo NAPAKO

Joel Glazer, ameriški solastnik angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda, se je danes brez zadržkov opravičil navijačem kluba zaradi svoje vloge pri načrtu za uvedbo evropske superlige.

"Sprejmem kritike na svoj račun in se opravičujem. V zadnjih dneh smo bili priča veliki strasti, ki jo ustvarja nogomet, in globoki lojalnosti naših navijačev do tega velikega kluba. Zelo jasno ste izrazili svoje nasprotovanje evropski superligi in mi smo vas poslušali. Storili smo napako, želimo pokazati, da jo lahko popravimo," se je na navijače z zapisom na spletni strani kluba obrnil Američan, ki v javnosti zelo redko razpravlja o klubskih zadevah.

"Čeprav so rane sveže, razumem, da bo potreben čas, da se brazgotine zacelijo. Osebno sem se zavezal k vnovični vzpostavitvi zaupanja med našimi oboževalci in učenju iz sporočila, ki ste ga nam dali. Še naprej verjamemo, da mora evropski nogomet dolgoročno postati bolj trajnosten v piramidi, vendar sprejemamo, da superliga liga ni bila prava pot. United je največji nogometni klub na svetu in brez zadržkov se opravičujemo za nemir, ki smo ga povzročili v zadnjih dneh. Pomembno je, da to popravimo, v prihodnosti se bo treba bolj intenzivno pogovarjati z navijači," še piše v sporočilu Glazerja, ki ga je propadla superliga imenovala za podpredsednika.


United je bil eden izmed 12 najboljših evropskih klubov, ki so se v nedeljo prijavili na kontroverzno tekmovanje. Klubi so upali, da bodo z ligo nadzorovali večji delež dobička iz evropskega nogometa.

Toda le dva dni po uvedbi je liga propadla, ko so se United in še pet vpletenih ekip premier lige po besnem odzivu nogometnega sveta umaknili. To so pozneje storili še Atletico Madrid, Juventus, Milan in Inter.

Po neuspehu lige je United v torek sporočil, da bo njihov izvršni podpredsednik Ed Woodward konec leta zapustil klub.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike