pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
2 21.04.2021 19:39:29

Spodleteli poskus ustanovitve superlige bo pustil posledice

Reuters
Spodleteli poskus ustanovitve nogometne superlige bi lahko imel posledice za 12 velikanov evropskega nogometa, je dejal Šved Karl-Erik Nilsson, podpredsednik izvršnega odbora Evropske nogometne zveze (Uefa), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nilsson, ki je tudi predsednik Švedske nogometne zveze, je v izjavi za spletno stran Fotbollskanalen dejal, da bo izvršni odbor Uefe v petek na naslednjem zasedanju sestanku, ali bo kaznoval ducat podpisnikov ustanovne listine superlige.

"Že tako bodo bile posledice občutne zaradi sramu, s katerimi bodo morali živeti," je dejal Nilsson. "Odločitev bo imela posledice v njihovih lastnih organizacijah, za kaj več pa se moramo pogovoriti," je še dodal.


"Posledice morajo biti že zaradi izgube zaupanja in vprašanja, ali je tem klubom sploh moč zaupati v prihodnosti," je še odločno izpostavil švedski funkcionar.

Na dodatna vprašanja o posledicah ni želel odgovarjati, je pa dodal, da bo v petek izvršni odbor "podrobno preučil" možnosti in se "seznanil z naslednjimi koraki ter željami evropske nogometne skupnosti"

Predsednik Uefe, Slovenec Aleksander Čeferin, je sicer v tonu sprave danes dejal, da je pomembno storiti korak naprej in ponovno vzpostaviti enotnost evropskega nogometa, še piše AFP.

Značke: nogomet, uefa

Članki iz rubrike