IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 21.04.2021 15:41:00

Mediji po Evropi o SUPERLIGI: Poraz pohlepa, zmaga navijačev

vszi
Britanski časniki so v današnjih izdajah pozdravili "poraz pohlepa" in zmago navijačev, potem ko je vseh šest angleških nogometnih klubov odpovedalo nastop v evropski superligi, kontroverzen milijardni projekt pa obsodilo na propad. Pri superligi sicer še vztrajajo in pravijo, da bodo "preoblikovali" projekt.

"Glede na okoliščine bomo razmislili o preoblikovanju projekta," je tiskovna agencija PA navedla izjavo superlige, ki vztraja pri novem tekmovanju, češ da "obstoječi sistem ne deluje".

Superligo so v nedeljo ustanovili Real Madrid, Manchester United, Juventus, Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal.

To pa je po Evropi in svetu naletelo na goro kritik navijačev, politikov, organizacij in drugih. Navijači predvsem v Angliji so med drugim tudi protestirali, prav Manchester City pa je bil v torek zvečer prvi, ki je uradno napovedal izstop iz superlige. Pozneje se mu je pridružilo še pet preostalih angleških klubov, tako da jih je v superligi ostalo le še šest.

Na Otoku so danes superligo ironično pohvalili za tri stvari, ki so se vse do zdaj zdele povsem nemogoče: združitev vseh navijačev, politikov in celo članov kraljeve družine, ki so družno obsodili napovedano novo nogometno tekmovanje.

The Sun, eden od največjih otoških tabloidov, je vodil vihar praznovanj nad kolapsom "osovražene superlige", na naslovnici pa zapisal: "Cheerio, Cheerio, Cheerio" (adijo, adijo, adijo) superligi ter pozdravil "zmago za navijače".

Pri Daily Staru so organizatorje superlige označili za "posmeh" in pohvalili navijače, da so s svojim ostrim nasprotovanjem razgrabili projekt.

Daily Mail je izpostavil "Poraz zaradi pohlepa" in prav tako pohvalil navijače, ki so s pritiskom na umik njihovih ekip dosegli nemogoče, medtem ko je Daily Mirror zapisal, da je ta poteza dala "novo upanje za nogomet".



Na drugi strani kanala je francoski športni dnevnik L'Equipe, ki je že v torek hvalil evropska velikana Bayern in PSG, da se nista pridružila superligi, zapisal, da so angleški navijači "potopili načrte o superligi".

Čeprav so bili prav angleški klubi dolgo v osrčju novega tekmovanja, so še zapisali pri L'Equipu, so se zvesti navijači združili in uničili "spletkarje v ozadju superlige".

"Angleški nogomet bo ponosen na to zgodbo, na ta boj, ki mu je pomagal obuditi spomin na bogato zgodovino in tradicijo, odgovornost do navijačev in skupnosti," so zapisali pri francoskem dnevniku.

Španski športni dnevnik Marca je zapisal, da je "s superligo konec" in pri tem največ zaslug pripisal angleškim navijačem, ki so "projekt spravili na kolena".

Na današnji naslovnici je Marca zapisala, da je superliga postala "super smešna" in dodala, da je zdaj "smrtno ranjena" - kljub torkovi izjavi preostalih šestih klubov, med katerimi so trije španski (Barcelona, Atletico in Real Madrid), da bodo nadaljevali v superligi.

V Italiji, domovini preostalih treh klubov superlige, je športni dnevnik Gazzetta dello Sport zapisal, da je bila skupna pest politike tista, ki je pokopala superligo - ta je v obsodbi novega nogometnega tekmovanja združila vse, od mednarodnih medijev, do Evropske komisije in političnih voditeljev.

Gazzetta je še primerjala projekt superlige z jezom, zgrajenim iz lepenke, ter se norčevala iz superlige, da je trajala tako dolgo, kot "mačka na avtocesti".

Značke: šport, mediji, odzivi

Članki iz rubrike