Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
2 21.04.2021 14:06:51

O SUPERLIGI se je oglasil tudi JUVENTUS, njihovo sporočilo svetu pa je PRESENETILO mnoge!

Profimedia
Le še dva kluba sta ostala v superligi.

Po tem, ko je v ponedeljek zvečer izstopilo vseh šest angleških klubov, je v sredo sledil še serijski odhod preostalih ustanovnih članov. Kot prva sta se oglasila Atletico in Inter, kluba dveh slovenskih nogometašev - Jana Oblaka in Samirja Handanovića. Sledil je odhod Milana, ki je na svoji spletni strani razkril, da se odreka superligi. "Vabilo za sodelovanje v projektu smo sprejeli s pravim namenom narediti najboljše možno evropsko tekmovanje za navijače po svetu in v najboljših interesih tako kluba kot naših navijačev," so zapisali rdeče-črni. Dodali so, da spremembe niso vedno lahke, ampak da je evolucija ključna za napredek. "In strukture v evropskem nogometu so se razvile v desetletjih," so poudarili. "Toda navijači so jasno izrazili svoje mnenje o superligi in AC Milan mora poslušati tiste, ki ljubijo ta čudovit šport."

Oglasili so se tudi pri Juventusu, kjer vztrajajo, da je projekt razumen, a da je zelo malo možnosti, da se uresniči v obliki, kot je bila na začetku. "Zavedamo se zahtev in namer določenih klubov po odstopu od projekta, čeprav potrebne procedure, ki jih je predvideval sporazum med klubi, niso bile izpolnjene," so na svoji spletni strani zapisali pri Juventusu.

"V tem kontekstu, ko Juventus ostaja prepričan o razumnosti športnih, tržnih in pravnih postavk projekta, klub meni, da trenutno obstajajo zelo majhne možnosti, da se projekt konča v takšni obliki, kot je bil prvotno predviden," so zapisali pri črno-belih, kjer se bodo še naprej zavezovali dolgoročni vrednosti Juventusa in celotne nogometne industrije.

Članki iz rubrike