Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 20.04.2021 19:15:50

Predsednik REALA je ODSOTEN, IZGUBLJEN... Slabo vodi Real, slabo vodi...

Profimedia
Dan potem, ko je 12 velikih evropskih klubov ustanovilo novo nogometno tekmovanje, se odzivi kar vrstijo.

Velika večina je proti novemu ustroju. Javno sta se distancirala PSG in Bayern München, prav tako katalonski strateg Pep Guardiola, predsednik španske LaLige Javier Tebas pa je predsednika superlige Florentina Pereza označil za izgubljenca.
Aktualni evropski prvak Bayern München je v sporočilu za javnost jasno in glasno dejal ne superligi. "V imenu kluba hočem povsem jasno povedati, da Bayern ne bo sodeloval v superligi," je zapisal predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge, ki bo na čelu Združenja evropskih nogometnih klubov (Eca) zamenjal lastnika Juventusa Andreo Agnellija, ki se je funkciji odpovedal, saj je prestopil na stran superlige oziroma postal njen podpredsednik.


Oglasil se je tudi šef pariškega Saint Germaina Nasser Al-Khelaifi. "Paris Saint-Germain stoji za prepričanjem, da je nogomet šport za vse. Kot nogometni klub smo družina in skupnost, ki jo predstavljajo navijači. Tega nikoli ne smemo pozabiti. PSG bo še naprej sodeloval z Uefo, Eco in vsemi družbeniki ter se zavzemal za spoštovanje nogometa," je dejal katarski mogotec, poročajo svetovne agencije.
Odzval se je tudi eden od največjih bivših zvezdnikov nogometa David Beckham, sicer zdaj lastnik nogometnega moštva Inter iz Miamija. "Igra, ki jo ljubimo, je v nevarnosti," je zapisal Anglež na instagram in si takoj prislužil všečke Luke Modrića, Jamesa Rodrigueza in Luisa Figa med drugimi.
Zelo ostro se je odzval tudi predsednik španske lige Javier Tebas. Na vprašanje novinarja športne televizijske oddaje El Chiringuito o besedah predsednika superlige Florentina Pereza, sicer tudi prvega moža Real Madrida, dan prej v isti oddaji, da je superliga rešitev za nogomet, je odgovoril: "Perez je že nekaj mesecev odsoten. Slabo je deloval že decembra, zdaj pa je povsem izgubljen. Slab je kot predsednik Real Madrida in še slabši na čelu superlige."

Značke: real-madrid, la-liga

Članki iz rubrike