princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Janez Poklukar Svet24.si

Poklukar: Ne bi radi postavljali sistema takrat, ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

5a-space-debris aerospace org Odkrito.si

10 najbolj nevarnih stvari, ki krožijo okoli ...

rastlinska hrana Njena.si

Z rastlinsko prehrano do ravnovesja v črevesju

ba
ba
6 20.04.2021 18:22:28

Je problem ALEKSANDER ČEFERIN? ZLATKO ZAHOVIĆ odgovarja ...

Drago Wernig - TAKA
Nekdanji športni direktor vijoličastih o nastalih razmerah v evropskem nogometu.

Superliga ostaja glavna nogometna tema, Zlatko Zahović pa pravi, da ga njena ustanovitev nikakor ni presenetila. "Maribor je hodil redno na zasedanja Evropskega združenja klubov (ECA), dokaj redno tudi Domžale. In že takrat so veliki dali vedeti, da bi plačali, samo da manjših klubov ni zraven. Zato ni zame ta poteza nobeno presenečenje. Samo, da nas ni. Ker motimo," je za maribor24.si povedal nekdanji športni direktor vijoličastih.

In kaj bi lahko v nastalih razmerah ukrenil predsednik Uefe Aleksander Čeferin? "Zelo malo, ker so ga najbližji izdali. Ampak on ni problem, problem sta evropska in svetovna nogometna družina, kjer ni ne fair-playa ne občutka. Družba je prišla do egoizma in pohlepa," je odvrnil Zlatko Zahović, ki zelo dobro razume nejevoljo oziroma jezo navijačev. "Povprečnega navijača vprašajte, ali bi raje gledal tekme z Realom ali tradicionalni mestni derbi z Evertonom? Ni dileme! Da bi raje videli Real, pravijo tisti, ki se ne gibljejo med ljudmi. Gre za privilegirane ljudi, ki ne vedo, kaj bi."

Uefa grozi, da igralci iz klubov v Superligi ne bodo smeli igrati za reprezentanco; kako bi se odzvali, če ni morali izbirati? "Ni dileme. Igrati na srce igralcev, da bodo igrali za grb? Ob takem denarju? Pozabite. Že dandanes je ogromno pritiskov, sploh pri igralcih, starih okrog 30 let, naj ne igrajo kvalifikacij za reprezentanco. Sploh tisti, katerih reprezentance imajo majhne možnosti za uvrstitev na velika tekmovanja. Prepričan sem, da bi se 90 igralcev izreklo za Superligo," je svoje mnenje za maribor24.si razkril Zlatko Zahović.

Članki iz rubrike