stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ro
ro
1 20.04.2021 13:11:05

Se na slovenskem prizorišču obeta DRAMA? Na razplet bi lahko čakali DVE URI po koncu tekme

Martin Metelko
Zadnji krog rednega dela prvenstva v drugoligaški druščini.

Od danes naprej bo nogometno dogajanje pri nas še bolj živahno, na igrišče se vračajo tudi drugoligaši; na sporedu so tekme 15. oziroma zadnjega kroga rednega dela prvenstva. Covid-19 je namreč poskrbel za prilagojen format končnice, in kot je znano že nekaj časa, se bodo po popoldanskih preizkušnjah ekipe razdelile (razpolovile) na ligo za prvaka in ligo za obstanek, v katerih bo vsako zasedbo čakalo še sedem izzivov.

Znanih je sedem udeležencev zgornjega in sedem udeležencev spodnjega doma, zadnjo dilemo pa bodo razrešili igralci Triglava in Fužinarja. V medsebojnem obračunu v gorenjski prestolnici! Gostitelji imajo na osmem mestu tri točke naskoka pred varovanci Roberta Korena in kakopak je jasno, da bodo vsaj v primeru neodločenega izida na tem položaju tudi ostali. Toda kaj bi se zgodilo, če bi se vsega izkupička veselili Korošci? V primeru enakega števila točk odloča medsebojni spopad in bi v ligi za prvaka igral Fužinar, ampak to še ni vse. Priložnost, da osvojijo 20 točk, imajo še Krčani, ki jih čaka posavski derbi v Brežicah. A moštvo, ki domuje na Stadionu Matije Gubca, možnosti za skok v zgornji del vendarle nima, toda če bi v sosedskem obračunu slavilo, bi utegnilo priti do kroga treh ekip z enakim številom točk. In ob takšnem razpletu bi Triglav lahko s Fužinarjem tudi izgubil z golom razlike (višje ne), saj bi bil najboljši v izkupičku medsebojnih dvobojev, Krčani so najslabši (Fužinar – Krško 1:2, Krško – Triglav 0:2).
Ob tem je zanimivo, da se bo tekma v Brežicah začela le nekaj trenutkov za tem, ko se bo v Kranju končala. To bi lahko torej privedlo do tega, da bodo morali nogometaši Triglava in Fužinarja dve uri čakati na dokončno odločitev, ali bodo končnico prvenstva odigrali v ligi za prvaka ali obstanek.
Sicer jih ni bilo malo, ki so bili prepričani, da bo zaradi prilagojenega formata ob enakem številu osvojenih točk odločala razlika v golih vseh dvobojev, kjer so prepričljivo najboljši Korošci, toda kljub vsemu ostaja v veljavi 50. člen Tekmovalnega pravilnika NZS. Ta pravi, da se, če dve ali več ekip osvoji enako število točk, njihova mesta na lestvici odredijo na osnovi naslednjih zaporednih kriterijev: število točk iz medsebojnih srečanj, razlike med danimi in prejetimi goli v medsebojnih srečanjih, števila doseženih zadetkov v gosteh v medsebojnih srečanjih, gol razlike z vseh tekem, števila danih zadetkov na vseh tekmah, števila zadetkov v gosteh na vseh tekmah, fair play uvrstitve ekip, žreb.
Ob ponovnem zagonu tekmovanja v drugem kakovostnem razredu prav tako velja izpostaviti, da Drava domačih spopadov ne bo več igrala v Zavrču. Ptujčani se vračajo na popolnoma prenovljeno zelenico na mestnem stadionu v najstarejšem slovenskem mestu, na kateri se bodo najprej udarili z Nafto.

Pari 15. kroga, danes ob 16. uri: Triglav – Fužinar; ob 17. uri: Dob – Šmartno, Jadran – Bilje, Radomlje – Krka, Rudar – Beltinci, Brda – Primorje, Drava – Nafta; ob 18. uri: Brežice – Krško

Članki iz rubrike