zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 18.04.2021 07:11:17

Tega ni pričakoval nihče! NORO, kaj je BARCELONA v finalu pokala naredila NESREČNEMU TEKMECU! (video)

Profimedia
Barcelona do prve lovorike v letošnji sezoni. V finalu kraljevega pokala v Sevilli je premagala Athletic Bilbao s 4:0 (0:0).

Barcelona je vprašanja zmagovalca rešila v zadnji tretjini tekme. Mrežo Baskov je načel Antoine Griezmann v 60. minuti, na 2:0 je povišal Frenkie de Jong tri minute kasneje, dva zadetka pa je nato dodal Lionel Messi (68., 72.).


Za Argentinskega zvezdnika je to 35. lovorika v dresu Barcelone. Štirikrat je bil evropski klubski prvak, desetkrat španski državni prvak, po trikrat svetovni klubski prvak in zmagovalec evropskega superpokala, v vitrinah pa ima še osem naslovov španskega superpokala ter sedem kraljevega pokala. To je hkrati prva lovorika za novega trenerja Barcelone Ronalda Koemana v dveh finalih. Januarja je izgubil španski superpokal prav proti Atletic Bilbau. Katalonci so rekorderji po številu naslovov v copi del rey; v zadnjih desetih letih so slavili šestkrat, nazadnje 2018.

Na drugi strani je Athletic Bilbao velik osmoljenec. V 14 dneh je izgubil dva finala španskega kraljevega pokala. Najprej prestavljenega iz sezone 2019/20 proti Real Sociedadu, zdaj pa še 21. v zgodovini kluba. V klubskih prostorih ima sicer 23 kraljevih pokalov, a zadnji ima letnico 1984.

Članki iz rubrike