zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

dm
dm
1 17.04.2021 08:33:19

Odkrita Tavaresova NAJVEČJA ŠIBKOST! Na ta podatek ne more biti PONOSEN nihče, kaj šele KAPETAN vijoličastih!

Grega Wernig
Marcos Tavares je v petek neuspešno izvedel enajstmetrovko.

Na prvi tekmi PLTS po prekinitvi lige sta se Aluminij in močno favorizirani Maribor razšla z remijem in brez zadetkov.

V končnici tekme, v 87. minuti, bi sicer kapetan vijoličastih poskrbel za zmago, vendar pa je Marcos Tavares zgrešil enajstmetrovko oziroma mu je njegov poskus obranil vratar domače ekipe Luka Janžekovič.

Če gre verjeti statistiki Transfermarkta, je Tavares zgrešil že svojo sedmo najstrožjo kazen v vijoličastem dresu. Z bele točke je zadel le osemkrat, kar Brazilcu nikakor ne more biti v ponos.

Simon Rožman je po tekmi priznal, da mariborski kapetan ni bil določen za izvajanje najstrožje kazni, toda izvedel jo je zaradi številnih naključij, ki so se zgodila pred tem. "Prekršek je bil storjen nad Mlakarjem, ki je bil določen kot prvi strelec. Nepisano pravilo je, da ne želimo, da tisti, nad katerim je storjen prekršek, strelja enajstmetrovko. Marcos je prevzel odgovornost kot najizkušenejši igralec. Zelo mi je žal, da ni zadel in ekipe popeljal do treh točk. Njegove statistike najstrožjih kazni pa ne poznam," nam je po tekmi pojasnil Simon Rožman.

Ko smo mu povedali, da je zgrešil že sedmič, je dodal: "Strinjam se, da to ni najboljša statistika. V nadaljevanju bomo temu zagotovo posvetili še več pozornosti. Je pa res, da si je želel prevzeti odgovornost v zelo pomembnem trenutku. Ostaja veliko obžalovanje, da ni zadel. Hkrati drži, da bi ob strelu z bele točke pred Tavaresom imela prednost tako Rok Kronaveter kot Amir Dervišević, a sta bila oba že na klopi; splet okoliščin je nanesel tako."

Članki iz rubrike