maska Dobra karma

Obstajajo tudi maske, ki si jih ljudje nadanemo ...

Ace of Diamonds vrt Svet24.si

FOTO: To sta najdražja vrtova na svetu

sola solarji koronavirus bobo Reporter.si

Razkrivamo: kako vlada ignorira strokovnjake - ...

slovenska policija, policijski trak, stop policija, mercator Svet24.si

Grozljivo odkritje v Novem mestu: v peči našli ...

DR_1 Necenzurirano

To je zdravnik iz Namibije, zaradi katerega ...

sanja-grohar Odkrito.si

Kaj vse nismo vedeli o Sanji Grohar?

lanisek 21 pm Njena.si

Anže Lanišek po tretjem mestu poljub poslal sinu

nu
nu
0 23.02.2021 11:53:16

NAGRADNA IGRA!!! Podarjamo tri avtobiografije slovitega Arsena Wengerja v slovenščini, tu so NAVODILA ...

Umetnost igre in filozofija vodenja – zgodba človeka, ki je postal legenda. Arsene Wenger je eden najbolj navdihujočih, najbolj skrivnostnih in najbolj spoštovanih nogometnih trenerjev. In zdaj je na knjižne police prišel slovenski prevod izjemno odmevne zgodbe njegovega življenja.

Wengerja, ki je v nogometnem svetu pustil močan vtis, trenerski poklic pa spremenil v pravo umetnost, so zaradi pristopa k igri, strogosti in inovativnih idej pogosto imenovali Profesor. A kako je dečku iz Duttenheima v Alzaciji uspelo postati eden najbolj občudovanih trenerjev v zgodovini? Kako je lahko v Arsenalu sestavil sanjsko ekipo Nepremagljivih? Kako je kar 22 let vodil ekipe v tem starem in tradicionalnem klubu, ki se je nenehno spreminjal in v katerem je bilo sprva zaposlenih sedemdeset, nazadnje pa že kar sedemsto ljudi?

V nagradni igri lahko sodelujete prek naše facebook strani. Pod objavo na facebooku oddajte svoj komentar, v katerem označite največjega oboževalca Arsena Wengerja oziroma svojega prijatelja. V žrebu sodelujeta oba, v petek, ob 12. uri, pa bomo izžrebali tri srečneže, ki bodo prejeli po en izvod avtobiografije slovitega Francoza. Do objave lahko pridete tudi prek TE POVEZAVE. Srečno!

Wenger v knjigi Moje rdeče-belo življenje, ki jo je izdala založba Učila, pripoveduje o vseh svojih pomembnih odločitvah, o klubih, v katerih je treniral (od Cannesa prek Monaca in Nagoje na Japonskem pa vse do Arsenala), in o igralcih, ki jih je vodil (George Weah, Lilian Thuram, Emmanuel Petit, Thierry Henry in Nicolas Anelka so le nekateri od njih). Z bralci deli najpomembnejše trenutke svoje kariere, čudovite zmage in strašne poraze ter predstavlja lastne vrednote v svetu nogometa, ki je že doživel svoje črne čase, pa tudi številne presežke. Ponuja nam vpogled v svojo strastno zavzetost za nogomet in nam posreduje dragocene lekcije, ki mu jih je dal ta šport. Wengerjeva avtobiografija je zgodba o umetnosti igre in filozofiji vodenja: o tem, kako voditi ekipo; kakšen pristop vodenja izbrati; kako povezati ekipo; kako krmariti med uspehi in porazi; kako se ponovno pobrati; kako držati skupaj ekipo izjemnih posameznikov, od katerih vsak zase misli, da je najboljši, nenadomestljiv, nujno potreben na vsaki tekmi.

Je pa tudi knjiga o ljubezni do nogometa, o strasti, ki jo Wenger čuti do te igre in ki jo je v vsej svoji karieri dejansko živel: "To je bilo predano življenje, meniško življenje, posvečeno nogometu, življenje, zapolnjeno s strastjo ter včasih s kančkom norosti in žrtvovanja," je zapisal v knjigi.

Svoj izvod knjige lahko dobite v vseh knjigarnah Felix, lahko pa jo naročite tudi prek spleta, in sicer v spletni knjigarni felix.si oziroma na TEJ POVEZAVI.

Značke: wenger, arsenal, knjiga

Članki iz rubrike