Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.02.2021 17:01:01
Deli članek:

Milan znova NA VRHU, Zlatan Ibrahimović postavil NOV MEJNIK

Reuters

Nogometaši Milana so v 21. krogu italijanske lige premagali Crotone s 4:0 in se vrnili na vrh lestvice, ki ga je po petkovi zmagi zasedel Interr, pred mestnimi tekmeci imajo dve točki naskoka. so še naprej na vrhu lestvice, kjer imajo dve točki prednosti pred milanskim Interjem.

Milančani so proti zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva pričakovano prišli do 15. zmage v sezoni. Mrežo gostov je po lepi akciji in dvojni podaji z Rafaelom Leaom načel Zlatan Ibrahimović v 30. minuti, ko je zadel iz bližine malce z leve strani. Zanj je bil to 13. gol sezone, za tri zaostaja za vodilnim strelcem lige Cristianom Ronaldom. Hkrati je bil to njegov jubilejni 500. karierni klubski zadetek na 825. tekmi.

"Petsto golov s klubi? To pomeni, da sem dosegel nekaj zadetkov v karieri. A pomembno je, da pomagam ekipi. Moja naloga je doseganje zadetkov in pripravljanje priložnosti," je za Sky Sport dosežek pokomentiral 39-letni Šved, ki je poklicno kariero začel leta 1999 pri Malmöju. Ta je v drugem polčasu zadel še v 64. minuti za 501. zadetek, prav tako dvakrat se je za visoko zmago s 4:0 med strelce vpisal hrvaški reprezentant Ante Rebić (69, 70)

V soboto so nogometaši Atalante iz Bergama gostili Torino in na koncu iztržili le točko za 3:3, potem ko so že vodili s 3:0. Med strelce se je pri domači ekipi vpisal tudi slovenski reprezentant Josip Iličić. Genoa Mihe Zajca je proti Napoliju slavila z 2:1, pri čemer je slovenski reprezentant podal za drugi zadetek Genoe. Juventus pa je v obračunu z Romo zmagal z 2:0 in prišel na tretje mesto.