Joži Lesiček-glavna Nova Dobra karma

Ljubezen po domače: Joži iskreno o tem, kaj se ...

Mario1 -Foto-Adrijan Pregelj Svet24.si

Mario: »Smo trdoživi, prilagodljivi in ...

zoran jankovic pl Reporter.si

Kako je Zoran Janković »izdal« rdečo zvezdo: Z...

janez janša Svet24.si

Janša: Najkasneje v sredo bo prišlo do sprememb,...

šola, koronavirus, šolstvo, učenje Necenzurirano

Dragi mladi, krivi smo. Odrasli. #kolumna

Avgust Demšar 1 Odkrito.si

Ljubezen do detektivk mu je bila položena že v ...

Maja Martina Merljak 61 Njena.si

Maja Martina Merljak več kot leto dni ni bila pri...

nu
nu
1 31.12.2020 12:12:58

Slovenski klub zbral za CEL KAMION pomoči za PETRINJO: Poglejte si, kakšen tovor potuje na Hrvaško! (foto)

Porušene zgradbe v Petrinji.
Twitter
Slovenski nogometni klub je priskočil na pomoč Petrinji, ki jo je zadnji potres najhuje prizadel.

Ta teden je sosednjo Hrvaško prizadel močan potres, ki je največjo škodo povzročil nekaj kilometrov južno od Zagreba. V Petrinji je uničenih ali pa poškodovanih večino hiš, Hrvaški pa je na pomoč priskočila celotna regija. Številne pošiljke z nujno potrebnimi potrebščinami so v najbolj prizadeta mesta odpotovala tudi iz Slovenije, v akcijo pa je stopil amaterski slovenski nogometni klub. NŠ Bela krajina je s pomočjo nekaterih drugih športnih društev izpeljala uspešno akcijo, pomoč pa je že na poti.

"Humanitarno akcijo za pomoč ljudem v Petrinji, ki jih je prizadel potres smo pripeljali h koncu. Prostore Nogometne šole je danes obiskalo veliko število Vas, ki imate veliko srce in prepotreben čut do sočloveka. Še enkrat se je izkazalo, da ljudje stopimo skupaj, ko je to potrebno in pomagamo človeku, ne glede od kod prihaja. Obvestiti vas moramo, da smo skupaj v obliki nepokvarljive hrane, vode, ostalih napitkov, toplih oblačil, obutve, odej, izdelkov za osebno higieno, grelcev, štedilnikov itn., zbrali za 3 (tri), ja prav ste prebrali, »šleperje« pomoči.
V to čast bi se radi zahvalili ŠTD Vinica, PGD Dobliče - Prostovoljno gasilsko društvo Dobliče in ŠD Dobliče, PGD ČRNOMELJ, GASILCI PGD GRADAC, Sem'ška mladina, Mladina Metlika, Pungart Metlika, AMD KOLPA MXSOfficial profile, ki so se takoj priključili naši organizirani akciji in pričeli z zbiranjem pomoči v svojih prostorih ter zbrano nato dostavili k nam za nadaljnji transport.
Ne moremo iti mimo Dana, Spar Metlika, MM Trgovina (Sadika na dom), Servis VAKO Doo, Frizerski Studio Sponka -SV, Trgovina Mavrica Črnomelj, Brewiks, GOSTILNA SAMARIN, ki so se še posebej izkazali s svojimi donacijami.


Zahvala vsem ostalim podjetjem in posameznikom, ki so kakorkoli pomagali pri humanitarni akciji in, seveda, vam dobri ljudje, ki ste se tako na hitro odzvali in prinesli zbrano pomoč na zbirna mesta.
Kot pisec tega članka pa ne morem mimo tistih ljudi, ki so bili v akciji že od jutra in vse do poznega večera. Niti dež jih ni pregnal od dobrega dejanja. Čeprav me ni bilo poleg, sem po odzivih, komentarjih in prejetih klicih dobil občutek, da ste se počutili uigrano kot na igrišču. Člani in podporniki nogometne šole, Beli Vragi in številni drugi prostovoljci in prostovoljke, ki ste pomagali – hvala in velik poklon.
Zahvala podjetju A-Sprint, d.o.o., ki bo vso zbrano pomoč v sodelovanju z GŠNK Mladost Petrinja dostavil prebivalcem Petrinje in okolice.
Zmagajmo skupaj!" so v sredo zapisali na facebook strani NŠ Bele krajine.

petrinja 2

petrinja 1

Članki iz rubrike