škof, Trst, Enrico Trevisi Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Sabina Njena.si

Igralec in fotograf, ki je osvojil srce Sabine ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

ba
ba
0 27.12.2020 08:55:40

1. SNL: Zdaj je URADNO! Ostalo je še 44 DNI, za uvod VROČA TEKMA tudi OB IGRIŠČU

Grega Wernig
Znan je tekmovalni koledar za nadaljevanje sezone.

Po oktobrskih volitvah za predsednika NZS, na katerih je bil edini kandidat Radenko Mijatović, je krovna organizacija kakopak dobila tudi nov izvršni odbor, ki se je v spletnem okolju sestal na svoji tretji seji po imenovanju. In med drugim potrdil koledar za nadaljevanje sezone v 1. SNL, 2. SNL in pokalnem tekmovanju. Zdaj je tudi uradno, da bo prvi spomladanski prvenstveni krog med elito na sporedu 9. in 10. februarja, pari so Koper – Olimpija, Domžale – Maribor, Mura – Tabor, Aluminij – Celje in Bravo – Gorica. Od danes je do začetka bojev za točke ostalo še 44 dni, v premiernem krogu v letu 2021 bo največ pozornosti gotovo izzval spopad med kanarčki in zmaji na Bonifiki. Zlasti zaradi zgodovine delovanja Milana Mandarića na Obali se v pričakovanju tekme in po njej 'igra' tudi ob igrišču.
Drugoligaški ples bo predvidoma znova oživel 21. februarja, Pokal Pivovarna Union se bo 3. marca nadaljeval s prestavljenimi preizkušnjami 2. kroga oziroma 17. marca s tekmami četrtfinala.
Prav tako so člani izvršnega odbora podaljšali mandat selektorju ženske izbrane vrste Borutu Jarcu kakor tudi selektoricama mlajših reprezentanc; U-19 bo še naprej vodila Petra Mikeln, U-17 pa Tina Kelenberger.


Sprejet je bil tudi razpis za novoustanovljene klube. NZS bo vsakemu novoustanovljenemu klubu v letu 2021, ki bo izpolnjeval osnovne pogoje (vključenost v MNZ in vpis v register klubov NZS, najmanj dve ekipi v različnih starostnih kategorijah in vsaj z eno mlajšo ekipo tekmuje v uradnih ligaških tekmovanjih pod okriljem NZS), namenila 1000 evrov pomoči (od tega polovica v obliki športne opreme) oziroma 500 evrov pomoči (od tega polovica v obliki športne opreme) v primeru kluba malega nogometa.
Na predlog predsednika NZS Radenka Mijatovića so člani IO prav tako potrdili razdelitev področij dela podpredsednikov; Stanko Glažar bo tako v naslednjih štirih letih zadolžen za področja futsala, infrastrukture ter sodelovanje s člani in ključnimi deležniki, Danilo Kacijan za področja tekmovanj pod okriljem NZS, Gvido Mravljak za področja sistemskih, normativnih zadev, integritete in komuniciranja ter Dejan Germič za ženski nogomet, mladinski nogomet in nogomet za vse.
Člani izvršnega odbora so obravnavali in sprejeli še razpis za priznanja NZS za leto 2020, spremembe in dopolnitve disciplinskega pravilnika NZS, podaljšanje mandata komisijam in organom do zaključka tekmovalne sezone 2020/21 ter podali soglasje k podpisu pogodbe o prodaji medijskih in sponzorskih pravic.

Članki iz rubrike