baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
3 20.12.2020 17:00:58

Zlatan S TEMI IZJAVAMI ZRUŠIL INTERNET! Postavil se je nad Buffona in Messija ter tiste Američane, ki plačujejo ...

Reuters & Profimedia
Zlatan Ibrahimović pri 39 letih še kako dobro zna poskrbeti, da se o njem govori.

Če Ibra ne navdušuje z igrami in zadetki, se ves nogometni svet sprašuje, kdaj bo po poškodbi spet zaigral, potem pa za popestritev legendarni Šved navduši z domiselnimi izjavami. Ta konec tedna polni članke z novo poškodbo in norim intervjujem za Uefino spletno stran.

Ibrahmović je nazadnje igral 22. novembra v Neaplju, ko je k zmagi Milana prispeval dva zadetka, a se tudi poškodoval. Od takrat je na hladnem, in ko je že kazalo, da je uspešno okreval, ko so napovedovali njegov nastop s Sassuolom ta konec tedna, se je na petkovem treningu znova poškodoval. Leto 2020 je zanj zaključeno, najbolj črne napovedi pa so ga od igrišč oddaljile za skupaj mesec dni. Želja strokovnega vodstva rdeče-črnih je, da bi se v ekipo vrnil 6. januarja, ko bo vodilna ekipa serie A v velikem derbiju gostila Juventus.

A v tem času bo Zlatan poskrbel, da nanj ne bomo pozabili. Tudi z izjavami, kakršne je dal za Uefino spletno stran in močno zatresel nogometni svet. Na vprašanje, kako mu uspeva pri teh letih igrati tako dobro in predvsem vzdrževati fizično kondicijo, je povedal: "Še vedno čutim strast do tega, kar počnem. Nikoli nisem zadovoljen, vedno želim več. Ne poznam veliko športnikov, ki pri mojih letih še vedno kažejo takšne predstave, kakršne kažem jaz. Slišim, da nekateri, predvsem iz ZDA, plačajo tudi milijon dolarjev za ohranjanje fizične kondicije. Jaz sem pri 39 letih v odlični formi in igram na najvišji ravni, a za to ne plačam nič. Skrivnost ni v denarju, ampak v glavi – kako močno si tega želiš in koliko si se pripravljen žrtvovati."

V nadaljevanju je Šved dejal, da bi rad imel glavo zdajšnjega Zlatana v telesu 25-letnika. Navsezadnje ne skriva, da se pri teh letih hitreje utrudi, in zato več časa porabi za spanje, s katerim se bolje regenerira. "Ko sem bil mlajši, je moja regeneracija po tekmah trajala le en dan, zdaj pa traja dva ali tri dni. A to je normalno."

Sledila so kratka in neposredna vprašanja, odgovori pa so bili – pač v Zlatanovem slogu.

Kdo bi lahko igral do petdesetega leta  Zlatan ali Gianluigi Buffon?
"Buffon. Zanj je zelo lahko. On le stoji na mestu in blokira strele. Jaz se moram precej gibati, moram ustvarjati, moram streljati, moram se navsezadnje boriti z branilci. On bo lahko igral dlje, saj mu niti ni treba biti v fizični kondiciji."

Kdo bi v vašem sanjskem moštvu streljal enajstmetrovke  Zlatan ali Lionel Messi?
"Jaz bi jih streljal, stoodstotno, saj bi bil jaz kapetan te ekipe. Torej, jaz bi odločal. Streljal bi prve tri, potem bi enega prepustil Messiju. Spet bi jaz streljal naslednje tri in enega prepustil njemu ..."



Kdo ima boljše tetovaže  Zlatan ali David Beckham?
"Vse moje tetovaže so na zadnji strani mojega telesa. To je zato, da jih ne morem videti in se jih tako ne morem naveličati. Če bi jih gledal vsak dan, bi se jih naveličal. Sicer pa mislim, da sem že zaključil s tetovažami. Na hrbtu namreč nimam več prostora, nog pa se ne dotikam, saj so zame dar."

Kdo ima boljšo vitrino z lovorikami Zlatan ali Maxwell?
"On ima eno, ki je jaz nimam. To je liga prvakov. To je edina razlika med nama. Veliko lovorik sva osvojila skupaj. On je moj najboljši prijatelj v nogometnem svetu. Vesel in ponosen sem, da sem lahko z njim delil veliko trenutkov. Je neverjeten fant. Ima veliko potrpljenja, da me lahko prenaša. To je odlična sposobnost."

Kdo se bolje stara  Zlatan ali Benjamin Button?
"Jaz se bolje staram, saj dejansko živim. Benjamin Button je izmišljena zgodba. Jaz sem popoln profil za ta film. Jaz sem pravi film, Benjamin Button pa je bil le film za kino."

Kdo bi zmagal v rokoborbi med Zlatanom in King Kongom?
"Brez dvoma bi uničil King Konga. Uničil bi ga."

Koga bi bilo težje ukrotiti  Zlatana ali leva?
"Zlatana, stoodstotno. Leva lahko ukrotite, Zlatana pa ne. On je drugačna žival."

Članki iz rubrike