favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
4 30.11.2020 10:05:20

'NOVA VOJNA' med Mandarićem in Popovičem?!? Mandarić dal 300.000 EVROV za to, da bi ...

M24.si
Na relaciji Mandarić–Popovič je spet vroče.

V teh dneh se v Kopru spet veliko govori o Milanu Mandariću, zasluge za to pa ima tudi Boris Popovič, nekoč župan tega mesta ter hkrati alfa in omega tamkajšnjega nogometnega kluba. Da so odnosi med Mandarićem in Popovičem že več let sila napeti, je znano. Popovič je Mandariću večkrat očital, da je pomagal uničiti koprski klub, zdaj pa se nova vojna med obema obeta zaradi – parcele v Kopru! In to tiste, ki je bila vrsto let v lasti Milana Mandarića, a na njej ni smel graditi, ker je koprska oblast v Popovičevi vladavini odločila, da na parceli med sodiščem in nakupovalnim središčem gradnja ni dovoljena. Po prvotnem načrtu naj bi tam zrasel park, toda pred dnevi so na seji mestne občine svetniki dali zeleno luč za razveljavitev prostorskega načrta. Namesto parka naj bi tam tako vendarle zgradili poslovno-stanovanjski objekt. To pa gre v nos Popoviču.


"Po mnenju nekdanjega župana Popoviča je to za Mestno občino Koper in ljudi katastrofalna odločitev, saj nameravajo namesto parka zemljišče spremeniti v noro betonsko džunglo, v kateri bo med 700 in 1000 stanovanj," piše Regional Obala, ki je postregla tudi s Popovičevo izjavo: "Uničujemo mesto, mestno jedro in naš obstoj v njem. Prepričan sem, da bodo večino stanovanj pokupili ljudje iz notranjosti države, ki imajo denar in iščejo profitabilne investicije v nepremičnine, s tem pa bomo sredi Kopra dovolili ogromno vikendaško naselje, ki bo večino časa samevalo, medtem pa bodo naši someščani plačali visoko ceno."

To pa še ni bilo vse. Popovič je predsedniku nogometnega kluba Olimpija očital tudi naslednje: "Milan Mandarić je jasno povedal, da je dal 300.000 evrov, ker hoče spremembo namembnosti na teh zemljiščih, in ta denar namenil Listi Aleša Bržana. Tukaj se poravnavajo računi na škodo prebivalcev, MOK in samega mesta." Mandarić je sicer eden od treh lastnikov omenjenega zemljišča, Popovič pa je za konec poudaril, da je v Kopru že ustanovljena civilna iniciativa, ki bo v kratkem sprožila celo postopke za izvedbo – referenduma!

Članki iz rubrike