franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 28.11.2020 21:09:03

Schalke spet brez zmage, serija neuspehov že pri 25 tekmah

V zadnji današnji tekmi 9. kroga nemške nogometne lige je zadnjeuvrščeni Schalke doživel nov poraz. S 4:1 ga je premagala Borussia Mönchengladbach, kar je za ekipo iz Gelsenkirchna že 25. zaporedna tekma brez zmage.

Nočna mora Schalkeja se nadaljuje. Ekipa je še vedno brez zmage v novi sezoni in na zadnjem mestu lige, še hujše pa je vztrajno bližanje rekordu nemške lige po dolžini tekem brez zmag. Tega ima že več kot 50 let ekipa Tasmania Berlin, ki ni zmagala na 31 tekmah v nizu, modri iz Gelsenkirchna pa so danes svoj niz podaljšali na 25.

Gol Benita Ramana v 20. minuti je bil danes premalo, saj je Schalke z njim le izenačil po vodstvu tekmecev in zadetku Floriana Neuhausa v 15. minuti, Oscar Wendt (36.), Marcus Thuram (52.) in Hannes Wolf (80.) pa so nato dokončali delo za Gladbach, ki je zdaj sedmi na lestvici.

Svojo črno serijo tekem brez zmag pa so danes končali pri Kölnu. Za prekinitev niza 18 tekem brez zmage so si izbrali tekmeca z vrha lestvice, presenetili so Borussio Dortmund in v gosteh zmagali z 2:1.



Drugi vodilni ekipi nista delali napak. Bayern je s 3:1, tudi z 12. golom Roberta Lewandowskega v sezoni, premagal Stuttgart, Leipzig Kevina Kampla - igral je vso tekmo - pa z 2:1 Arminio.

V nedeljo bosta še zadnji tekmi tega kroga. Bayer Leverkusen, ki si trenutno s tekmo manj deli tretje mesto, bo igral s Hertho, če bo zmagal, lahko pride na drugo mesto. Zvečer pa bo še tekma Mainz - Hoffenheim.

Na lestvici sicer vodi Bayern z 22 točkami, Leipzig jih ima 20, Borussia Dortmund in Bayer Leverkusen pa po 18.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike