stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ba
ba
4 27.11.2020 12:45:05

VELIKI MALDINI po smrti Maradone priznal: Sedel sem ob njem in bilo me je SRAM, o tem je govoril tudi ZAHOVIĆ

Reuters
Legendarni italijanski branilec je veljal za zelo korektnega, ampak ...

Legendarni branilec Milana in italijanske reprezentance Paolo Maldini je priznal, da ga je bilo sram, ko je pogledal nekatere posnetke medsebojnih dvobojev z Diegom Maradono, ki je v sredo umrl v 61. letu starosti.

Tekme med Milanom in Napolijem so bile konec osemdesetih in v začetku devetdesetih let nekaj posebnega, argentinski čarovnik je v mesto pod Vezuvom prinesel do zdaj edina dva naslova italijanskega prvaka. Biti zadolžen za Maradono je za vsakega branilca predstavljalo pravo nočno moro.

"Niste ga mogli ujeti. Sedel sem zraven njega na podelitvi nagrad v hiši slavnih serie A, kjer so prikazovali nekatere posnetke z naših medsebojnih tekem. Vedno sem menil, da sem dokaj korekten branilec, ampak moram priznati, da sem v nekaterih primerih nad njim storil grozljive prekrške. To je bilo zato, ker je vedno predvidel, kaj bom naredil, in sem zaradi tega zamujal," je Paolo Maldini dejal za francoski Telefoot in dodal: "Diego je bil prehiter, tepli so ga celotno kariero na vsaki tekmi. Bilo me je sram in po teh posnetkih sem se mu opravičil. Obenem sem takrat bolj kot kadarkoli spoznal, kako hitro je nadziral žogo in menjal smer. Bil je zares izjemen."

O trpljenju, ki ga je moral preživljati zaradi tekmecev, je po smrti velikana govoril tudi najboljši strelec slovenske reprezentance. "On je največji med največjimi, čeprav je težko primerjati nogomet v različnih obdobjih. Tudi zame je največji. Njegovih kvalitet ni mogoče opisati. Znano je, da je na igrišču prejemal udarec za udarcem. 'Šparali' ga niso nikoli. Danes so igralci zaščiteni – za njimi stojijo sponzorji, multinacionalke. On pa je bil fenomen drugega časa, ko je moral udarce trpeti na vsakem koraku. Maradona je fenomen, takšnega več ne bo," je povedal Zlatko Zahović.

Članki iz rubrike