ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 27.11.2020 10:39:16

ANTE ŠIMUNDŽA se zaveda preglavic: Vem, da je to NEMOGOČE, oni pa so dali skozi že marsikaj

Jurij Kodrun
Črno-beli se po zmagi v Novi Gorici pripravljajo na dvoboj s Koprom.

Če ob domačem porazu z Olimpijo niso izžarevali (dovolj) energije, je bilo v slovenskem Las Vegasu drugače. Boljše. Od prve minute je bilo opazno, da so Sobočani na visokih obratih, da so 'v tekmi', temu primerna je bila njihova podoba v prvem polčasu. Drži, da še zdaleč niso blesteli, a so bili organizirani in disciplinirani z jasno izraženim načrtom, s pomočjo katerega so iskali pot do želenega dosežka. Do odhoda na odmor so v največji meri nadzirali potek dogodkov, kazali so avtoriteto in si zagotovili vodstvo ter odlično izhodišče za nadaljevanje, toda vanj so krenili brez nadvse pomembnega člena ekipe. Jan Gorenc, ki je bil zelo prepričljiv, se iz slačilnice ni vrnil na zelenico, temveč so ga prepeljali na šivanje rane na glavi, ki je bila posledica močnega trka z Nejcem Mevljo že na začetku dvoboja.

V drugem delu so se Prekmurci postavili v nekoliko bolj obrambno držo. V glavnem so bili v podrejenem položaju, za trenerja pa je gotovo najpomembnejše spoznanje, da so bili pripravljeni trpeti, da so znali trpeti. Niti pomislili niso, da bi se morda vdali v usodo, kar je nazorno razkrivala govorica teles, ampak kljub temu bi lahko iz kakšnega protinapada z nekaj več zbranosti zadeli še drugič.



Ante Šimundža po zelo želenem uspehu ni bil evforičen. "Prvi polčas je bil dober. Resda v zaključkih nismo bili dovolj konkretni, toda bili smo na visoki igralni ravni, Gorici nismo dovolili tako rekoč ničesar. Med polčasom smo se zaradi težav Jana Gorenca morali odzvati, kar se nam je v nadaljevanju poznalo. Trpeli smo, bili požrtvovalni in imeli naposled tudi nekaj sreče, ves izkupiček smo si prigarali. Vsaka zmaga je dobrodošla za samozavest. Pomembno je predvsem to, da smo zadeli in da smo ohranili mrežo nedotaknjeno, najpomembnejše pa je spoznanje, da smo na zahtevnem gostovanju osvojili vse tri točke."
Mura je v mestu vrtnic prekinila strelski post, ki je trajal 317 minut. "To je pomembno, seveda smo si želeli zabiti, čeprav v preteklem obdobju rezultatsko nismo bili tako slabi. Ni nobena tragedija na zadnjih petih tekmah po enkrat zmagati in izgubiti ter trikrat igrati neodločeno. Nismo imeli igralnih preglavic, po drugi strani pa smo se zavedali težav, ki jih imamo s poškodovanimi igralci," se je odzval mariborski strokovnjak na črno-beli klopi, ki je znova imel na voljo močno zdesetkano zasedbo, oslabljena bo tudi na prihajajoči preizkušnji proti Kopru. "Kakopak bi si najbolj želel imeti vse igralce, a se zavedam, da je to nemogoče, vendar upam, da se bo zdravstveni bilten izboljševal iz dneva v dan."
Sobotni spopad s Koprom je nedvomno velik izziv, zasedba z Bonifike prihaja v Fazanerijo na krilih odličnega niza, kanarčki niso izgubili že na osmih zaporednih tekmah. "Na nasprotni strani bo zelo izkušena ekipa z igralci, ki so dali že marsikaj skozi v svojih karierah. Najprej se moramo 'prešteti' in se nato ustrezno pripraviti," je dejal strateg Sobočanov.

Članki iz rubrike