klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 23.11.2020 07:16:40

Bolj star, BOLJ NOR! Zlatan (spet) boljši od Cristiana Ronalda, toda nato je sledil velik ... ŠOK! (video)

Profimedia
V italijanski serie A je na današnjih tekmah od klubov slovenskih nogometašev zmagal Inter Samirja Handanovića, ki je s 4:2 ugnal Torino. Parma Jasmina Kurtića je z 0:3 izgubila z Romo, Genoa Mihe Zajca pa z 0:1 z Udinesejem. V derbiju večera pa je Milan z zadetkoma Zlatana Ibrahimovića, ki je že pri desetih golih v sezoni, premagal Napoli s 3:1.

Udinese je zmagal z zadetkom Rodriga De Paula iz 34. minute. A v razburljivi končnici so bili gostje, Zajc je za Genoo v igro vstopil v 68. minuti, blizu izenačenju. Gianluca Scamacca je že v sodnikovem dodatku zadel za 1:1, toda ogled posnetka v sobi za VAR je pokazal, da ne bo veljal zaradi prepovedanega položaja, tako da je Udinese ohranil poln izkupiček.

Inter pa je uprizoril preobrat. Ekipa Samirja Handanovića ni dobro začela tekme oziroma končala prvega polčasa, saj je ob koncu za vodstvo Torina poskrbel Simone Zaza. V 62. minuti je vodstvo povišal Cristian Ansaldi, potem pa je sledil učinkovit odgovor Interja. Najprej sta Alexis Sanchez (64.) in Romelu Lukaku (67.) poskrbela za izenačenje v le treh minutah, v končnici pa sta v šestih padla še dva gola. Najprej je drugega na tekmi dosegel Lukaku, piko na i preobratu pa je postavil Lautaro Martinez.

Manj uspešen je bil Jasmin Kurtić. V igro je sicer vstopil v 62. minuti, ko je bilo za njegovo Parmo že vse izgubljeno. Roma, pri kateri je bil na klopi tudi mladi Amir Feratović, je namreč v le 12 minutah prvega dela že dosegla tri gole, 3:0 po zadetkih Borje Mayorala in dveh Henrika Mhitarjana pa je bil tudi končni izid tekme.

Brez nastopa je na klopi Sampdorie ostal tudi Nik Prelec, njegovi soigralci pa so morali priznati premoč gostom iz Bologne. Začelo se je sicer dobro za Sampdorio, saj je za vodstvo že v sedmi minuti poskrbel Morten Thorsby. A sta potem Vasco Regini ob koncu prvega dela ter Riccardo Orsolini v 52. minuti zrežirala preobrat in poraz domačih.



V preostalih tekmah brez slovenskega pridiha je Hellas Verona izgubila s Sassuolom z 0:2, v večernem obračunu Napolija in Milana pa je šla zmaga na sever Italije, Milan pa se je spet prebil v vodstvo.

Za Milan je dvakrat zadel Ibrahimović, v 78. minuti je moral igrišče zapustiti zaradi poškodbe stegenske mišice, tretji zadetek pa so mu razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Tudi z dvojčkom pa je spet ušel Christianu Ronaldu na lestvici strelcev, zdaj ima kot prvi v tej sezoni v Italiji dvoštevilčni izkupiček. Za domače je sicer znižal Dries Mertens, toda možnosti Napolija za preobrat so se zmanjšale po drugem rumenem kartonu Tiemoueja Bakayoka le dve minuti pozneje. Milan je zmago potrdil s tretjim golom v sodnikovem dodatku.

Že v soboto je Atalanta gostovala pri Spezii in igrala neodločeno 0:0. Josip Iličić je začel v prvi postavi in igral do 84. minute, njegova ekipa pa je bila najbližje zadetku v 57. minuti, ko je zadel Robin Gosens, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Juventus je na svojem stadionu gostil Cagliari in ga premagal z 2:0, oba gola je dosegel Cristiano Ronaldo, ki jih ima zdaj na računu osem. Lazio pa je na prvi sobotni tekmi v gosteh premagal Crotone z 2:0.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike