Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 21.11.2020 20:33:14

Oh, kako sladka zmaga. MOURINHO se je smejal GUARDIOLI in mu 'primazal klofuto'

Profimedia
Nogometaši Tottenhama so vsaj za en dan prevzeli vodstvo na lestvici angleške lige.

To se je zgodilo po tem, ko so v Londonu dobili derbi proti Manchester Cityju, zmagali so z 2:0. V nedeljo lahko Londončane spet prehiti Leicester, ki se bo v še enem derbiju 9. kroga meril z Liverpoolom.
Londončani so do zmage prišli na način, s katerim je njihov trener Jose Mourinho že dosegel veliko uspehov. Prek Heung-Min Sona so prišli v vodstvo že v peti minuti, nato pa se pomaknili v obrambo. Ta je bila trdna in praktično tekmecem ni ponudila nobenih resnih priložnosti, edino pravo so imeli v zadnjih trenutkih tekme. Prej so imeli veliko terensko premoč, bili boljši v vseh statističnih pogledih, le v najpomembnejšem, številu doseženih golov ne.
V prvem polčasu je City sicer zatresel domačo mrežo, Aymeric Laporte se je že veselil, a Var je pokazal, da je pred tem podajalec Gabriel Jesus igral z roko.
V nadaljevanju dolgo časa ni bilo pravih priložnosti ne na eni ne na drugi strani, nato pa je v 65. minuti Harry Kane povlekel protinapad, lepo podal do Argentinca Giovanija Lo Celsa, ki je le malo pred tem vstopil v igro, ta pa je med nogama žogo poslal v mrežo.
V prvih dveh sobotnih tekmah je Chelsea v gosteh z 2:0 premagal Newcastle, Aston Villa pa je z 1:2 doma izgubila proti Brightonu. Chelsea je mirno prišel do točk, ki so ga za nekaj ur dvignile na prvo mesto prvenstvene razpredelnice. Povedel je že v deseti minuti, ko je Federico Fernandez dosegel avtogol. Londončani so nato povsem zagospodarili na igrišču, njihova zmaga bi lahko bila še bolj prepričljiva, če ne bi domačih reševal vratar Karl Darlow. A v 65. minuti je bil brez moči, ko ga je po podaji Tima Wernerja premagal Tammy Abraham. Tudi domači bi lahko dosegli vsaj častni zadetek, tekmeca je enkrat rešil tudi okvir vrat. "Odigrali smo profesionalno. Na rezultat. Prvenstvo bo še dolgo, mene pa ne zanima začasno vodstvo, ampak naslov prvaka," je po tekmi dejal strateg Chelseaja Frank Lampard.


Možnost za kratko vodstvo na lestvici je imela tudi Aston Villa. Gostila je Brighton, ki doslej na Villa Parku še nikoli ni zmagal. A vsaka tradicija se enkrat konča, v 13. poskusu je Brighton vendarle vknjižil vse tri točke. Večji del tekme je bil na igrišču v podrejenem položaju, a se je izkazal z učinkovitostjo, iz treh priložnosti je dvakrat zadel v polno.
Po začetni premoči domačih so gosti izkoristili že prvi protinapad. Danny Welbeck je od sredine igrišča neoviran sam stekel pred vratarja Emiliana Martineza in prek njega poslal žogo. Domači so imeli kar nekaj priložnosti za izenačenje, te je zapravljal predvsem Egipčan Trezeguet.
Ko so domači na začetku drugega dela izenačili, po prostem strelu z leve strani je podajo Bertranda Traoreja izkoristil Ezri Konsa, je kazalo, da bodo domači vendarle strli odpor tekmeca. Toda ta je še enkrat udaril, lep gol s strelom z roba kazenskega prostora je dosegel Solly March.
Ta bi kmalu postal tudi tragičen junak, saj je v sodnikovem dodatku, v katerega so gosti vstopili z igralcem manj, zakrivil enajstmetrovko. Rešil ga je ogled posnetka, ki je pokazal, da je, preden je brcnil Trezegueta, zadel žogo. Ostalo je pri izidu 1:2, kar je bil že tretji zaporedni domači poraz Aston Ville.

Članki iz rubrike