GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

nu
nu
1 21.11.2020 19:22:45

HUD UDAREC za PREKMURCE! Ljubljančani so jim najprej odčitali lekcijo, potem pa...

M24.SI
Malce nepričakovano je ljubljanska Olimpija v Murski Soboti vzela vse tri točke. Gostje so bili precej boljši v drugem polčasu, v drugem pa je imela Mura jalovo premoč.

Mura - Olimpija 0:1 (0:1)
Murska Sobota - Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Jug, Žunič, Brezar.
Strelec: 0:1 Vombergar (45.).
Mura: Obradović, Travner, Gorenc, Maruško, Karničnik, Horvat, Brkić (od 61. Bobičanec), Kouter, Filipović, Maroša (od 79. Marič), K. Cipot (od 61. Žižek).
Olimpija: Frelih, Pavlović (od 87. Šme), Perković, Milović, Boakye (od 81. Andrejašič), Camiacov, Elšnik, Marin, Kvesić (od 90. Ostrc), Ivanović (od 81. Bosić), Vombergar.
Rumena kartona: Brkić; Elšnik.
Rdeči karton: -


Ljubljanski nogometaši so se z bržčas svojo najboljšo predstavo sezone in s šesto zmago približali vodilnemu Mariboru na točko. Četrto slavje na zadnjih šestih tekmah je zeleno-belim zagotovil Andres Vombergar, ki je zadel ob koncu prvega polčasa derbija z Muro. Ta je doživela tretji poraz in zdaj dve točki zaostaja za Olimpijo ter tri za Mariborom. Mura je sicer še tretjo zaporedno tekmo ostala brez zmage.
Ljubljančani so v prvem polčasu poskrbeli za praktično vse nevarnejše akcije. Pritisnili so od prve minute, med drugim je v sedmi minuti moral Matko Obradović prvič posredovati, ko je streljal Luka Marin.
Znova je bil Murin vratar na preizkušnji v 19. minuti, ko je sam predenj malce z leve strani prišel Đorđe Ivanović, a streljal točno vanj. Obradović se je dvakrat izkazal tudi v 34. minuti, ko sta zapovrstjo poskusila Andres Vombergar in debitant v ljubljanskem dresu Mario Kvesić.
Je pa čuvaj mreže pri črno-belih moral po žogo v mrežo v 45. minuti. Takrat so gosti izigrali domačo obrambo. Najprej je Mihail Caimacov podal za hrbet domače obrambe do Marina, ta pa je z leve strani kazenskega prostora podal pred vrata, kamor je vtekal Vombergar. Ta je žogo iz bližine poslal pod prečko za 1:0.
Uvod drugega dela ni bil tako razburljiv, Mura je poskušala vse, da bi izid izenačila, a je ljubljanska ekipa dobro opravljala svoje delo tudi v obrambi. V 74. minuti je do prostega strela prišel Luka Bobičanec, a Žiga Frelih z njim ni imel veliko dela. Ljubljanski vratar je ustavil tudi strela Nina Kouterja v 83. minuti, v 85. minuti so domači malce po sreči zatresli tudi prečko, pritisk pa se jim vse do konca ni obrestoval.
Mura bo v 13. krogu v torek gostovala v Novi Gorici, Olimpija pa bo dva dneva pozneje gostila Aluminij.

Značke: mura, olimpija

Članki iz rubrike