pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

sta
sta
0 08.11.2020 19:37:33

Liverpoolu le remi, na vrhu pa ...

Reuters
V derbiju 8. kroga angleškega nogometnega prvenstva sta se v Manchestru domači City in Liverpool razšla z neodločenim izidom 1:1, kar je na sam vrh prvenstvene razpredelnice povzdignilo Leicester, ki je doma z 1:0 premagal Wolverhampton. Na tretje mesto se je prebil Tottenham, ki je v gosteh z 1:0 ugnal West Bromwich Albion.

Prvaka zadnjih dveh let sta v Manchestru v prvih dveh tretjinah obračuna pokazala odličen nogomet. Podjetnejše je začel Liverpool, ki se je v 13. minuti priboril enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Mohamed Salah.

Po vodstvu gostov so pobudo prevzeli domači. Raheem Sterling je zapravil prvo priložnost, drugo pa so izkoristili in v 31. minuti izenačili. Po podaji Kevina de Bruynea se je v kazenskem prostoru mojstrsko znašel Gabriel Jesus, lepo je sprejel žogo, se obrnil in s konico prstov zadel žogo, ki je končala v mreži.

Enajst minut pozneje so imeli sinje modri veliko priložnost, da pridejo v vodstvo. Po podaji De Bruynea z desne strani je Joe Gomez v kazenskem prostoru igral z roko, po ogledu posnetka je sodnik dosodil najstrožjo kazen. De Bruyne pa je ni izkoristil, streljal je mimo gola. To bi lahko še pred odmorom kaznoval Alexander Arnold, veselje mu je preprečil domači vratar Ederson Moares.


Petnajst minut drugega dela je bil ritem še visok, edino pravo priložnost je zamudil Jesus, nato pa je padel. Ekipi sta se zadovoljili z delitvijo točk, nobena ni hotela tvegati.

Remi v Manchestru je na sam vrh lige izstrelil Leicester, ki je pred v dolgočasnem dvoboju brez veliko priložnosti premagal Wolverhampton. Edini gol je z bele točke dosegel Jamie Vardy, ki je imel nato še eno enajstmetrovko, a drugič ni bil natančen.

Tottenham je spet rešil Harry Kane, ki je zmagoviti gol dosegel v 88. minuti, ko je izkoristil podajo Matta Dohertyja z desne strani in z glavo poslal žogo prek vratarja v mrežo. Kane je med tednom v evropski ligi dosegel svoj 200. gol v dresu Tottenhama, tokrat pa je zabeležil še en jubilej, v prvenstvu je bil natančen 150-ič.

Londončani so bili sicer boljši tekmec, a v dvoboju do tega kroga najboljšega napada in najslabše obrambe lige so mnogi pričakovali, da bodo imeli lažje delo. Varovanci Joseja Mourinha so imeli v prvem polčasu eno samo priložnost, zapravil jo je Heung-Min Son. V drugem so bili nekoliko nevarnejši, a gol bi lahko dosegli tudi domači, ki so med drugim oplazili vratnico.

Značke: anglija, liverpool

Članki iz rubrike