sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 08.11.2020 12:14:09

Rashford ima resnično OGROMNO SRCE! Poglejte KAJ in KAKŠNO vsoto mu je uspelo priboriti za pomoči potrebne otroke!

Reuters
Zvezdnik Manchester Uniteda je poskrbel, da mu ej prisluhnila britanska vlada, ob tem pa zbral neverjeten znesek, ki bo šel za pomoč otrokom.

Marcus Rashford pri komaj 23–letih skrbi za dobro vseh pomoči potrebnih otrok v Veliki Britaniji. Rashford je svoja socialna prizadevanja usmeril v pomoč otrokom iz revnejših družin, pri čemer je zagnal kampanjo, v kateri je britansko vlado pozival, naj otrokom iz socialno ogroženih družin zagotavlja brezplačna šolska kosila, podobno kot se je to dogajalo za časa prvega vala koronakrize.

Peticijo je podpisalo več kot milijon ljudi. Vlada bo tako prispevala 400 milijonov funtov, kar naj bi neposredno zadevalo kar 1.7 milijona otrok po vsej državi. Program zajema brezplačna kosila v času praznikov ter sredstva za izvajanja različnih aktivnosti in javne kuhinje.

"Po današnji tekmi sem opravil dober pogovor s predsednikom vlade, ki mi je pomagal bolje razumeti vladni načrt pomoči. Zelo pozdravljam korake britanske vlade v boju zoper lakoto med otroci v Veliki Britaniji. Namera vlade je zelo pozitivna in to moramo prepoznati in nagraditi. Danes sprejeti ukrepi bodo pomagali življenjem 1.7 milijona otrok v naslednjih 12 mesecih. Do konca življenja se bom boril, saj sam osebno menim, da v Veliki Britaniji noben otrok ne bi smel biti lačen. Danes bi rad izkoristil priložnost in se zazrl nazaj. Resnično sem ponosen na vse nas, ki smo skupaj v tej zgodbi. Spremljati vloge vseh nas, ki smo jih odigrali pri pomoči ogroženim otrokom, je bil zame osebno največji dogodek v mojem življenju," pove Rashford.

Značke: rashford, united

Članki iz rubrike