900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 17.10.2020 18:00:42

Mulahusejnović znova junak Kopra

Jurij Kodrun
Nogometaši Kopra so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:0 (1:0).

* Stadion Bonifika, brez gledalcev, sodniki: Borošak, Benc, Friš.
* Strelec: 1:0 Mulahusejnović (26.), 2:0 Mulahusejnović (52.).
* Koper: Vargić, Rajčević, Jozinović (od 69. Mišić), Vršič (od 84. Bešir), Palčič, Knežević, Žužek, Barišić (od 62. Krajinović), Dodlek, Pejić (od 69. Čirjak), Mulahusejnović (od 70. Spinelli).
* Domžale: Sorčan, Sikošek, Vuklišević, Dobrovoljc, Žinič, Husmani, Pišek (od 61. Podlogar), Svetlin (od 79. Urbančič), Ibričić, Sikimić (od 61. Vuk), Kolobarić.
* Rumena kartona: Barišić; Vuklišević.
* Rdeči karton: /.

Izbranci Mirana Srebrniča so po nizu treh tekem brez zmage le vpisali tri točke, spet pa je bil glavni junak Nardin Mulahusejnović, ki je dosegel oba zadetka. Domžalčani, ki so pogrešali Arnela Jakupovića, Tilna Klemenčiča, Tončija Mujana, Mattiasa Käita in Svena Šoštariča Kariča, pa so doživeli drugi poraz na zadnjih treh tekmah. Koper je z drugo zmago v prvenstvu na lestvici za točko prehitel današnjega tekmeca.


Koprčani so odločneje odprli tekmo, prvič dvakrat zagrozili v deveti minuti, v 16. minuti pa se je v ugodnem položaju za neoviran strel znašel Marko Pejić, a je zgrešil nekoliko z leve strani.

Deset minut pozneje pa je Senijad Ibričić naredil napako ob podaji, do žoge je prišel Dare Vršič, ki jo je nato oddal samemu Nardinu Mulahusejnoviću, ta pa je nato s 13 metrov dosegel svoj četrti gol sezone. V 34. minuti je do strela po protinapadu prišel Bojan Knežević, a je bil premalo natančen.

Zato pa je bil v 52. natančnejši in srečnejši spet Mulahusejnović, potem ko je v mrežo iz bližine pospravil odbito žogo po podaji Maksa Barišića z leve strani. Koprski napadalec je s tem prevzel prvo mesto na lestvici strelcev.

V 56. minuti je imel Pejić izjemno priložnost za 3:0, ko je iz bližine sprožil z glavo, Grega Sorčan pa je preprečil veselje koprskemu nogometašu. Do konca z izjemo nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov na obeh straneh ni bilo več prave priložnosti, tako da so se polnega izkupička veselili Primorci.

Koper bo v 8. krogu v soboto gostoval v Mariboru, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Muro.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike