Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.10.2020 13:27:09
Deli članek:

Navijačem SE OBRAČA želodec: Ne igra, a Mesut Özil si je zagotovil NOV VEČMILIJONSKI BONUS!

Zvezdnika Arsenala Mesuta Özila ni niti blizu prve ekipe, ne igra že sedem mesecev, toda dobil je nor bonus.

Čeprav je že njegova plača vrtoglava, saj tedensko v žep pospravi približno 390 tisoč evrov, je Mesut Özil zdaj dobil še 8,8 milijona evrov zaradi zvestobe klubu. Kljub temu, da ne igra že približno sedem mesecev.

Res pa je, da so za tak razplet krivi tudi odgovorni v londonskem klubu. Ti so namreč ob Nemčevem prihodu v njegovo pogodbo dodali klavzulo, po kateri mu morajo izplačati omenjeni znesek, če bo med topničarji ostal do določenega datuma. S tem so ga želeli za čim daljši čas 'privezati' nase, a zdaj se je izkazalo, da to še zdaleč ni bila pametna poteza.

Medtem ko nemški nogometaš ne igra, pa znesek na njegovem bančnem računu narašča v norem ritmu. "Moje stališče je znano, do zadnjega dne pogodbe bom za ta klub dal vse, kar lahko. Trenutni položaj me je naredil še močnejšega. V preteklosti sem že pokazal, da se lahko vrnem v prvo ekipo, in to bom spet naredil," je pred dobrim mesecem povedal Özil. Od takrat se ni spremenilo nič, vsaj kar zadeva njegovo vrnitev v moštvo.

Enaintridesetletnika, ki ima trenutno težave s hrbtom, pogodba z Arsenalom veže do poletja naslednje leto, v sedmih letih, odkar je član angleškega kluba, pa je zanj odigral 254 tekem, na katerih je zbral 44 golov in 77 podaj.