pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 11.10.2020 22:39:53

Kosovska bitka dobljena, Lovrić dobitek za prihodnost

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi lige narodov v Prištini premagala Kosovo z 1:0 (1:0). Izbrance Matjaža Keka v ligi C in skupini 3 čaka nova preizkušnja v sredo v Moldaviji.

* Stadion Fadil Vokrri, sodniki: Madley, Cook in Hatzidakis (vsi Anglija).
* Strelec: 0:1 Vučkić (22.).
* Kosovo: Muric, Paqarada, Alti, Dresevic, Hadergjonaj, V. Berisha, Shala (od 84. Muslija), Zeneli (od 78. Kastrati), Celina, Zhegrova (od 90. Hasani), Kololli (od 84. Rashani).
* Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Blažič, Stojanović, Verbič (od 75. Skubic), Kurtić, Bijol, Rep (od 55. Bohar), Lovrić (od 85. Vetrih), Vučkić (od 85. Kramer).
* Rumeni kartoni: Paqarada, Rashani; Stojanović.
* Rdeči karton: /.

Slovenija je na Kosovo, ki je bilo pred tem petkrat poraženo na zadnjih šestih tekmah, potovala s popotnico petih tekem brez poraza v ligi narodov, od tega je imela v tem obdobju štiri neodločene izide. Tokrat je nadaljevala niz neporaženosti, vpisala je novo zmago po zaslugi zadetka Harisa Vučkića.

Slovenijo v sredo čaka nova preizkušnja, novo gostovanje, tokrat v Moldaviji, kamor se reprezentanca odpravlja neposredno iz Prištine. Kek na tistem obračunu zagotovo ne bo mogel računati na desnega bočnega branilca Petra Stojanovića zaradi kartonov, bržčas ga bo zamenjal Nejc Skubic.

Moldavija je sicer danes gostovala v Grčiji in izgubila z 0:2. Celoten drugi polčas je igrala z igralcem manj. To pomeni, da sta v tej skupini na vrhu prav Slovenija in Grčija s po sedmimi točkami, Kosovo in Moldavija ostajata pri eni.


Selektor Kek je tokrat v vratih, obrambi in zvezni vrsti v začetno enajsterico uvrstil pričakovane igralce, ob odsotnosti Andraža Šporarja (pa tudi Tima Matavža, Roberta Berića, Josipa Iličića ...) pa je ob Harisu Vučkiću mesto v napadu zavzel Sandi Lovrić.

Slovenci, ki so bili na tekmi favoriti proti domačinom, ti so tako kot Slovenci pogrešali nekaj svojih najboljših mož, so od začetka prevzeli pobudo in v sedmi minuti je prvič nevarneje zagrozil Lovrić, ko je žogo poslal dober meter mimo gola.

V 18. minuti je s strelom poskusil tudi Benjamin Verbič z roba kazenskega prostora, a je bil tudi on nenatančen. Štiri minute pozneje pa je Slovenija povedla.

Lovrić je žogo povlekel in podal skozi kosovsko obrambo do vtekajočega Vučkića, ki je prišel v kazenski prostor in malce z leve strani z diagonalnim strelom premagal domačega vratarja.

Pozneje so pobudo prevzeli domačini, v 33. in 35. minuti je dvakrat streljal Arber Zeneli, v 42. sta poskusila Leart Paqarada in Bersant Celina, slednji pa nato še enkrat v 43. minuti, ko se je izkazal Oblak.

V uvodu drugega polčasa si ekipi nista priigrali kake omembe vredne priložnosti, so bili pa več pri žogi domači nogometaši, ki so iskali proti skozi slovensko obrambo, a je ta vselej pravočasno reagirala in preprečevala zaključne strele.

V 75. minuti je Kek iz igre povlekel Verbiča in v igro poslal Skubica, tako da se je Stojanović pomaknil na krilni položaj. Tudi v nadaljevanju ni bilo posebnih priložnosti, tik pred koncem je sicer poskusil še Damjan Bohar, a ni povzročil težav domačemu vratarju.

Članki iz rubrike